Vraag & Antwoord

OS Windows

DVI versus VGA.

Anoniem
HvD
4 antwoorden
 • Ik wil een nieuwe TFT kopen, en denk aan een 24" scherm.
  Het verbaast me dat nog steeds nieuwe schermen op de markt gebracht worden die geen DVI-aansluiting hebben maar alleen een D-SUB VGA-aansluiting.
  Ik meen te weten dat er dan twee omvormingen moeten plaatsvinden; eerst digitaal > analoog op de kaart, en weer terug in het scherm.
  Ik ben in het algemeen principiëel tegenstander van onnodige bewerkingen, en heb dus voorkeur voor een DVI-verbinding.
  Is deze voorkeur in dit geval gerechtvaardigd of maakt het in de praktijk niets uit. Dan dus meer keus, en mijn kaart heeft beide uitgangen.

  Er zouden bovendien twee verschillende beeldsystemen bestaan bij die grote schermen; wat is het verschil? En het duurdere inderdaad het geld waard?

  Met dank.
 • Check om mee te beginnen deze poll over het Verschil tussen DVI en VGA op een TFT. En check ook nog dit artikel op de site van computer!totaal over Kleurechtheid.
 • Bedankt voot de tips.

  Helaas wordt je van dat soort polls niet veel wijzer. In de eerste plaats niet omdat er veel berust op vermoedens, vaak ook nog onberedeneerd. Ten tweede worden vaak appels met peren vergeleken.

  In het algemeen geldt dat als je een bepaald item wilt vergelijken met een gelijksoortig item, je tijdens die vergelijkingstest [b:81faf969f1]alle[/b:81faf969f1] andere factoren gelijk moet maken. Je doet het goed of je doet het niet, zo eenvoudig is het.

  In dit geval zou je een PC met een videokaart die zowel een VGA als een DVI-D uitgang heeft (en die zijn er zat) op een TFT-scherm moeten aansluiten die zowel analoge als digitale aansluiting heeft. Dan zijn er geen verschillen in videokaarten en TFT's die de uitslag arbitrair maken.

  Zolang ik geen échte testresultaten tegenkom denk ik dat ik de voorkeur geef aan DVD-D.

  Een andere vraag was het TFT- danwel het TN-systeem dat op grotere schermen toegepast wordt. Verschillen?
 • Je gooit alle merken door elkaar. :?
  http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

  En waarom VGA als DVI al bijna is verouderd, denkelijk zal het weer allemaal "DisplayPort" worden.

  http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.