Vraag & Antwoord

OS Windows

Opschoondag HCC-tool

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik heb de schoonmaaktool gedownload. In het logboek verschijnt de volgende melding, heb al een beetje gezocht via google, maar heb de oplossing nog niet. Dit krijg ik: "De DNINDIS4 NDIS Protocol Driver-service kan vanwege de volgende fout niet worden gestart:
  Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden." Wie weet het?
 • Is dit gewoon een logboekfout of werkt het schoonmaaktool niet?
 • Ik denk een logboekfout. Daar tilt dat ding nogal zwaar aan. Ik had ook wat fouten tgv niet startende drivers voor niet aangesloten hardware. Verder totaal geen betekenis, maar de tool trekt er wel punten voor af. Kwam bij mij dus op 9.5 ipv 10. Ik vind ook nogal onduidelijk wat de tool nou precies doet. Maar wellicht moet je daar echte problemen voor hebben. Mogelijk krijg je dan interesantere opties te zien.
 • 9.7……. alleen omdat ik vertikte al mijn gegevens van internet weg te gooien…..
  Als je die hardnekkige logboeken gegevens eerst delete …. wordt 9.5 wel bijna een 10…..
 • Rest de vraag:
  Wat voor waarderingscijfer (0-10) geven jullie aan deze tool?
  De moeite waard ja/nee?
 • Persoonlijk vind ik de toel nuttig. De weg naar opschonen is duidelijk, en scheelt tijd.
 • Wel toepasselijk, al die klokken, op de dag dat de wintertijd is ingegaan.
  Nou, ik heb een 9.4 omdat ik geen automatische updates heb aanstaan, één van mijn drie harde schijven bijna vol is en ik een stapel cookies heb waarvan ik geen idee heb of ik ze weg kan gooien of niet.
  Amusant maar ik vind het niet erg nuttig.
 • Ik had zelf ook al het idee dat dit niets toevoegt. Althans voor de meesten hier niet…. :?
 • ben niet echt onder de indruk…. voor een niet lege prullenbak wordt veel afgetrokken….. niet defragmenteren, etc….
  Eigenlijk toch beginnersniveau……. die 9.7 had ik zo en als ik de rest (wat ik niet wil…) ook gedaan had was het een 10 geweest. De uitkomst is aardig manipuleerbaar door eerst de logboeken op te schonen…. wellicht dan weer geen " beginnerstruc"
 • Wat me opvalt is de arrogantie die sommigen hier aan de dag leggen. Voor heel veel mensen is deze tool gewoon goed bruikbaar.
 • Daarmee mag het toch wel als een beginnerstool bestempeld worden… niks arrogant aan, een pure zakelijke constatering.

  In heel veel software reviews van Computer Totaal wordt ook bij de plussen en de minnen aangegeven wat het niveau is…

  [b:04e7c575fb]+[/b:04e7c575fb] : simpele tool, zeer geschikt voor beginners
  [b:04e7c575fb]-[/b:04e7c575fb] : niet echt duidelijk welke processen voor vertraging en dus bijv voor een lagere CPU/RAM score zorgen (*)

  (*) zet Firefox maar eens aan voor de test met veel paginas open…. in dat geval is het duidelijk voor het oog, maar er kwam bij mij geen melding dat dit het was…. laat staan voor minder zichtbare processen voor beginners…….
 • Laten we weer naar het begin gaan. Mijn draadloze (Ziggo) internet ligt er vaak zomaar even uit. NDIS protocol heeft met netwerk/internet te maken. Dus nogmaals, wie weet het? Ik heb de nodige informatie gelezen over het NDIS protocol, maar nog niet gevonden waarmee ik de fout kan oplossen. Nadat ik de logboekmeldiingen "geleegd" had, kwam kort erna toch weer dezelfde fout in het logboek. En was internet er ook weer even uit. Ik krijg het altijd wel weer aan de praat, maar lastig is het soms.
 • Verwijder en herinstalleer je netwerk driver(s) eens. Als er nog een update te vinden is, gebruik die dan.

  Nu het genoemd wordt: ik heb automatische updates uit staan. Is dus helemaal niet gezien door de tool.
 • De score 9 of hoger haal ik niet. 1 computer 8.7 de ander 7.5. Die lage score komt door een volle partitie. Verder geeft een driver van een niet aangesloten scanner 3 logfouten. Dat hakt erin. Ik had iets hogere verwachtingen van het tool, op zich is zo'n cijfer best handig. Ik zou dat eens op de trage notebooks moeten gebruiken die ik zo nu en dan in handen krijg. Ik ben benieuwd of een langzame aanvoelende notebook volgens het tool goed presteert. Dat zou niet mogen.
 • Ik werk toevallig nog met een "oude" pc Pentium lll 866MHz 512 MB geheugen en ik haal een score van 9,72 wat na log opschoning 9,87 wordt.
  Dus de snelheid van de pc heeft niets te maken met de opschoontool.
 • In zoverre, waneer een snelle computer langzaam is, dan is het prettig om te weten waarom. Zover ik kan nagaan controleert juist dit tool de instellingen die in ieder geval van belang zijn voor Windows.
 • Ik krijg van de Opschoontool de melding dat één van de logboeken een aantal "events" over de afgelopen 48 uur vermelden, die niet helemaal in orde zouden zijn.
  De voorgestelde actie is om de logboeken te legen. Is dat verstandig?
  Waar kan ik deze logboeken overigens vinden?
 • De logboeken vind je door o.a. rechts op [i:65961d220e]Deze Computer [/i:65961d220e]te klikken dan op [i:65961d220e]Beheren [/i:65961d220e]en je ziet het onderdeel [i:65961d220e]Logboeken[/i:65961d220e]. Op het plusje klikken en je ziet al je logboeken. Zie je een probleem klik hierop dan weer rechts en ga naar [i:65961d220e]Eigenschappen[/i:65961d220e].

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.