Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows blijft rebooten voordat het opgestart is

4 antwoorden
  • Hallo, mijn pc heeft een probleem bij het opstarten. Als ik op wil starten moet ik eerst het OS kiezen, dan kies ik voor xp home (het is een dualboot systeem met windows xp pro er nog naast, ooit eens geinstalleerd om een virus te kunnen verwijderen ofzo).. Dan begint het systeem met laden van windows met dat balkje, zodra windows dan klaar zou moeten zijn met laden en hij bij het inlogscherm zou moeten komen begint hij met opnieuw opstarten. Wat ik heb geprobeerd: 1) safe mode 2) opstarten met laatste goede configuratie 3) opstarten met de windows xp pro installatie. Steeds blijft hij het probleem geven. Weten jullie wat het kan zijn?
  • er conflict ergens iets denk ik al eens een schone install overwogen?
  • Die windows xp pro is een nog schone installatie, in principe niets op gebeurd behalve wat scans. Ik vind het ook vreemd dat die installatie ook naar de knoppen is. Nu ga ik als eerst even een linux live cd branden, misschien kan ik daarvandaan wat scans draaien.
  • Dus problemen met beide systemen. Iets mis met de MBR oid.? Probeer eens of je kunt opstarten vanaf een opstartbare CD (Knoppix, Ultimate Boot CD,....) of DOS flop. Als dat wel lukt zou het in de harde schijf moeten zitten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.