Vraag & Antwoord

OS Windows

logboeken xp

Anoniem
Charles-98
10 antwoorden
 • Ik heb inmiddels begrepen dat Win XP een grote hoeveelheid aan diverse logboeken bijhoudt. Ik raadpleeg ze zelden en dan nog heb ik geen idee wàt er nou precies instaat. Dus ik vraag me af of dat bijhouden wel zoveel zin heeft, want ik begrijp toch niets van de inhoud. Is dat uit te schakelen?

  Voorts heb ik al getracht om alle *.log bestanden te deleten, maar Windows meldde in -bijna- alle gevallen dat het geen toegang heeft om dat windows ze in gebruik heeft. Dus de vraag is hiervoor, hoe kan ik de logboeken legen?
  Wellicht een optie die ik (nog) niet tegengekomen of gevonden heb?
 • Bedoel je de "event log" onder administrative tools (zo heet het in W2K)? Dat is een service die je uit kunt zetten. Kan wel nuttig zijn als er iets mis is.
 • Dat is er zo eentje, maar Windows houdt nog veel meer (onnodig?) logboeken bij.
  Ben gewoon van plan om ze allemaal uit te schakelen… Eventueel zo mogelijk definitief deleten.

  Scheelt weer schijfruimte; al is dat zeker niet de reden, schijf is groot zat.
 • Dat kun je in start, uitvoeren dan eventvwr intrommelen en daar doen.
 • Waarom uitzetten? Ik heb er al meerdere keren een hoop info uitgehaald.
  Bovendien betreft het in de regel files welke aan een bepaalde grootte gebonden zijn. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat ze monsterlijke vormen aannnemen…. :wink:
 • De event log kun je beslist NIET uitzetten. Windows xp is daarna onbruikbaar. Het is een cruciale service, evenals bijvoorbeeld RPC.
 • Ok uitzetten is dus af te raden en/of niet mogelijk, maar de logboeken leegmaken of resetten kan dat wel?
 • [quote:7306cba06c="Lange Pier"]Dat kun je in start, uitvoeren dan eventvwr intrommelen en daar doen.[/quote:7306cba06c] :?
 • [quote:f678000c5a="Charles-98"]Ok uitzetten is dus af te raden en/of niet mogelijk, maar de logboeken leegmaken of resetten kan dat wel?[/quote:f678000c5a]

  Uiteraard kun je met behulp van Ccleaner ook nog wel wat opruimen, maar:
  Nogmaals: waarom al die rompslomp??
  De meeste log files zijn begrenst op grootte en kennen een stacksysteem: er komt iets nieuws bij en een ouder item wordt verwijderd.
  Met die schijven van ….tig Gb tegenwoordig hoef je je toch niet meer zo druk te maken om (hooguit) een paar Mb'tjes aan log files….? :wink:
 • Je kunt ook rechts klikken op een logboeknaam en dan kiezen voor "alle gebeurtenissen wissen"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.