Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Backup naar externe HD

Anoniem
backboon
3 antwoorden
  • Omdat in het forum iedere keer door 'oude rotten' weer wordt benadrukt dat het belangrijk is om naar een externe schijf te backuppen, heb ik besloten om die wijze adviezen nu maar op te volgen voor het te laat is. Maar voordat ik een externe HD aanschaf zou ik graag willen weten of mijn plan goed is.
    De situatie is: 1 PC met C: waarop Vista (grootte partitie 39 GB), K: waarop XP (29 GB) en verder nog 5 partities met data. Daarnaast een andere PC met C: (18 GB) waarop Win 2k en data op D: De beide pc's hangen aan een bedraad netwerkje. Ik denk er aan om 1 externe HD van 500 Gb aan te schaffen waarop ik van beide pc's klonen zet van de systeempartities, dus dat zijn er dan 3 stuks. Van de databestanden zou ik 'gewone' backups kunnen maken. Ik heb Acronis True Image Home 11 en Backup Server in huis. Kan ik backuppen via het netwerk of gaat het vlugger/beter via een USB aansluiting? Zijn er nog problemen te verwachten omdat er 3 verschillende besturingssystemen zijn? Moet ik bij het partitioneren nog ergens rekening mee houden?
  • Je kan niet meerdere schijven klonen naar 1 schijf. Je maakt immers een kloon. Dus als je dan de andere schijf gaat klonen naar je net gekloonde schijf, dan is de eerdere kloon gewoon weg. Je moet dus voor ieder besturingssysteem een andere schijf hebben om te klonen. In jou geval zou ik alleen het besturingssysteem klonen van de pc die je als hoofd pc gebruikt. En dan op een andere schijf de losse backups zetten. Je hoeft overgens niet perse een externe HD te hebben om te backuppen. Een interne schijf kan ook. (vind ik persoonlijk nog iets veiliger dan een externe HD) Die je dan vervolgens loskoppelt van het systeem.
  • Misschien dat ik ten onrechte het woord klonen heb gebruikt. Ik bedoelde om een image/kloon? (wat is het verschil?) van alleen de systeempartities te maken. Kunnen die niet op 1 harde schijf gezet worden, eventueel in verschillende partities?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.