Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC start automatisch op in hoofdaccount

engelsw
7 antwoorden
 • Ik heb een week of 10 geleden sp3 geinstalleerd op mijn PC. Sindsdien start de PC automatisch op in mijn account. Op de PC zijn drie accounts aanwezig en met name mijn vrouw vindt het lastig dat er nu meteen opgestart wordt met mijn account. hij slaat a.h.w. dus het accountscherm over, zoals ik dat vroeger kreeg of nu nog krijg als ik wil wisselen.
  Hoe kan ik dit weer terugbrengen naar de oude situatie??
  Waarschijnlijk zit het hem in een registersleutel, maar ja, welke dan?
  :oops:
 • start - configuratiescherm - gebruikersaccounts - de manier waarop gebruikers zich aan of afmelden
 • Of typ in Start > Uitvoeren [code:1:71f4b96b4f] control userpasswords2 [/code:1:71f4b96b4f][Enter] en zet een vinkje bij: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken.
 • [quote:c89fd20e25="jolo"]Of typ in Start > Uitvoeren [code:1:c89fd20e25] control userpasswords2 [/code:1:c89fd20e25][Enter] en zet een vinkje bij: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken.[/quote:c89fd20e25]

  Dank je wel voor je antwoord, maar helaas dat is niet de oplossing. Ik wil juist dat het welkomsscherm getoond wordt en dat er geen wachtwoord ingegeven hoeft te worden.
  Voorheen stopte het opstarten bij dit welkomstscherm met de accounts en kon (moest) ik dus een keus maken welk account ik wilde starten.
  Nu loopt alles meteen automatisch door en dat vindt ik niet erg maar mijn vrouw wel als zij de PC opstart.
 • [img:afed0d1c85]http://i34.tinypic.com/2ujqwm1.jpg[/img:afed0d1c85]

  Als dat zo staat zou het moeten werken, die wachtwoorden dien je eerst op te geven als daar gebruikt van wordt maakt, anders worden ze niet gevraagd.

  Ook in die control userpasswords2 maakt dat niet uit.
 • [quote:0b4ed85dbb="Lange Pier"][img:0b4ed85dbb]http://i34.tinypic.com/2ujqwm1.jpg[/img:0b4ed85dbb]

  Als dat zo staat zou het moeten werken, die wachtwoorden dien je eerst op te geven als daar gebruikt van wordt maakt, anders worden ze niet gevraagd.

  Ook in die control userpasswords2 maakt dat niet uit.[/quote:0b4ed85dbb]

  Dit is inderdaad de instelling die ik heb, maar bij het opstarten wordt desondanks dus meteen mijn account opgestart en stopt het opstarten iet bij het welkomstscherm.
 • En de accounts staan ook nog bij de gebruikersaccounts en zijn aktief?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.