Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijfcontrole in 't zwart

3 antwoorden
  • Als ik mijn computer schijf controle laat doen dan wordt (bij opnieuw opstarten) de schijf controle gedaan op een zwart scherm. Vroeger kon je het verloop (stappen) van de schijf controle volgen op een blauw scherm ... Heeft iemand van jullie een idee hoe dit zou komen en hoe ik dit zou kunnen oplossen ? Alvast bedankt ! Greets, lotusbad.
  • Bij een controle van de systeempartitie dient deze eerst ontkoppelt te worden, dat gebeurd bij een reboot, dan wordt de controle uitgevoerd in een zwart scherm, dat klopt hoor. Bij een chkdsk vanaf de herstelconsole zie je wat er gebeurd in de commandline interpreter. Andere partities controleren anders dan de systeempartitie kun je in windows doen en dan zie je de voortgang.
  • Als ik het goed begrijp dan moet ik niets aanvinken bij de vraag om schijf controle te laten doen. Op deze manier wordt er dan schijf controle gedaan tijdens dat windows opgestart is. Als ik alles aanvink wordt de computer opnieuw opgestart en wordt de schijf controle gedaan met een zwart scherm. Nochtans was dit vroeger het geval niet, het is daarom dat ik het niet goed begrijp...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.