Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opstarttijd Windows

Capone
5 antwoorden
 • hallo forumleden,

  Wanneer ik mijn computer inschakel, dan duurt het ruim 5 minuten :o eer ie daadwerkelijk gebruiksklaar is.
  Mijn laptoppie met W98SE start op in minder dan de helft van de tijd die mijn desktop nodig heeft… Ondanks dat de laptop een veel langzamer systeem is vwb de hardware e.d.
  Hoe kan dit??

  Tuurlijk, mijn desktop-computer heeft een directe verbinding met Internet en om die reden zijn de nodige security-maatregelen getroffen maar ik kan me niet voorstellen dat die het opstarten v.d. computer zoveel vertragen :roll:

  Eenmaal opgestart werken mijn beide systemen verder gewoon normaal.

  Wil graag van anderen vernemen hoeveel tijd het opstarten van de computer kost, na het inschakelen dus (geen reboot zijnde).
 • Het zou kunnen zijn dat je virusscanner zo staat ingesteld dat hij tijdens het booten een scan uitvoert van het geheugen en/of van je hd.
  Welk virusprogramma gebruik je en kijk even na of het klopt wat ik aangeef.
 • Ook zou je deze topic kunnen checken over onderwerp SP3 traag opstarten.
  [quote:3547a1ff77="Charles-98"] Wil graag van anderen vernemen hoeveel tijd het opstarten van de computer kost, na het inschakelen dus (geen reboot zijnde). [/quote:3547a1ff77] Op één van mijn oude AthlonXP 1700+ 1,5 GB werkgeheugen duurt dat ongeveer 1 minuut 20 seconden. Dat is inclusief het selecteren van XP in het GRUB bootmenu en het typen van het Windows inlog wachtwoord en Panda Antivirus + firewall 2008.
 • Mijn virusscanner is AVG free versie 8.0 die ik gebruik. Maar wellicht worden er diverse 'services' mee opgestart welke helemaal niet nodig zijn; althans ik meen me zo'n verhaal te herinneren.
  Maar van de inhoud van services en ook de inhoud van logboeken begrijp ik niks van en doe ik er ook niets mee.

  En of SP3 misschien wel de oorzaak is? Weet het niet want die is gelijk erop gezet nadat Win XP + SP2 geïnstalleerd was, schone instal derhalve :D
 • Maar heb je al gecheckt welk gedeelte van het opstarten het langst duurt. Het eerste deel van de opstartprocedure is die van het BIOS. Wordt ook wel POST genoemd. Daarna het bootmenu. Bijvoorbeeld die van Windows XP. Dan wordt Windows geladen. Je ziet dan een scherm met drie blokje een aantal malen heen en weer schuiven. Dan volgt de inlogprocedure. Als je wilt kunnen zien hoelang die duurt, zou je Windows niet automatisch moeten laten inloggen.

  Je zou het opstarten van Windows kunnen laten analyseren door applicatie Bootvis. Enig uitleg over die applicatie is onder ander te vinden op de site van computer!totaal. Ook staat er enig uitleg daarover op de site van Multidesk.be.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.