Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerkverbinding en configuratieprogramma

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  ik heb nu in mijn computer een IEEE 802.11g Wireless LAN Adapter gestoken en deze geïnstalleerd op mijn Windows XP. Deze adapter werkt perfect, maar tijdens het opstarten wordt eerst het draadloze internet-programma van windows gestart en dan pas het configuratieprogramma. Het probleem is dat dit configuratieprogramma eerst moet worden opgestart, omdat er anders geen verbinding kan worden gemaakt met als resultaat dat Windows meld dat er een probleem is met de verbinding en ik de netwerkadaptor moet uitschakelen en weer aanschakelen om internet te verkrijgen.

  Dus om dit even simpel te formuleren: hoe kan ik instellen dat Windows eerst het configuratieprogramma opstart en om dan contact proberen te maken met het draadloos netwerk ipv omgekeerd?

  Alvast bedankt,
  Jona (SnowPhoenix)
 • Waarschijnlijk zitten twee programma's elkaar in de weg. Schakel de windows tool eens uit. Als volgt: start, uitvoeren (type) services.msc (klik) Ok
  Dan onderaan in de lijst… Wireless Zero Config, rechts klik en kies "stoppen" Dan nog een keer rechtsklik en kies "eigenschappen"
  Kies bij opstart type "uitgeschakeld"
  Even rebooten en kijk of het dan goed gaat…
 • [quote:eb0141576a="peterkramer"]Waarschijnlijk zitten twee programma's elkaar in de weg. Schakel de windows tool eens uit. Als volgt: start, uitvoeren (type) services.msc (klik) Ok
  Dan onderaan in de lijst… Wireless Zero Config, rechts klik en kies "stoppen" Dan nog een keer rechtsklik en kies "eigenschappen"
  Kies bij opstart type "uitgeschakeld"
  Even rebooten en kijk of het dan goed gaat…[/quote:eb0141576a]
  Probleem lijkt opgelost te zijn, al komt het soms nog voor dat hij de verbinding niet herkent ;).

  Bedankt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.