Vraag & Antwoord

OS Windows

virtueel geheugen xp

Anoniem
zoekertje
5 antwoorden
  • In ons dorpshuis heb ik 4 computers (wat oudere) staan met XP prof erop. Ik geef les op deze machines,vooral basiskennis. Een van deze machines 650 Mhz 275 mb geheugen en een harde schijf C met 5 Gig en een D schijf met 5 Gig. Een melding: te weinig virtueel geheugen. Ik zet daarna het virtuele geheugen op de benodigde minimum van 370 mb. Maar het blijft niet staan en keert steeds terug naar 84mb, wat klaarblijkelijk te weinig is.Hoe krijg ik het vast ingesteld
  • Gezien de beschrijving kan het haast niet anders zijn dan dat de harddisk gewoon vol zijn. En 275Mb RAM is ook wel erg krapjes hoor. Wellicht kun je iets bereiken met schijfopruiming, maar vooral door meer geheugen erin te zetten. Als je tenminste nog aan het type geheugen kan komen die in de pc's zitten.
  • Wat betreft de ruimte op de C schijf, daar is nog 2,5 giga over dus dat zou toch moeten voldoen. Kan het ook aan iets anders liggen?de D schijf is volledig ongebruikt!
  • [quote:61be999244="zoekertje"]Wat betreft de ruimte op de C schijf, daar is nog 2,5 giga over dus dat zou toch moeten voldoen![/quote:61be999244]Die 2,5 zou idd moeten voldoen, maar ben je er wel zéker van?
    Een schijf van 5 Gig waar 2,5 over is: wil zeggen dat je xp maar 2,5 Gig zou gebruiken? Lijkt me toch wat weinig - of heb je het over een uitgeklede versie?
    Controleer je die 2,5 Gig 'over' nog eens?
  • als de D: volledig leeg is, kan je het virtueel geheugen dan niet op de D localizeren. ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.