Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WAV-bestand niet aan een programma te koppelen

leoon
4 antwoorden
 • Bij dubbelklikken op een WAV bestand zou mijn wav-editor moeten openen. Dat gebeurt niet. Een koppeling aanbrengen via Mapopties>Bestandstypen in Explorer werkt ook niet (wordt niet verwerkt). Als ik op het net laat zoeken kom ik op een Microsoftsite terecht die mij probeert wijs te maken dat wav een onbekend bestandstype is.
  De ingang op HKEY_CLASSES_ROOT is niet toegankelijk. Foutmelding "Kan .wav niet openen: er is een fout opgetreden bij het openen van de sleutel". Wav, bmp en nog een aantal worden in b.v. CCleaner aangeduid als niet-gebruikte bestandstypen.
  Ik beschik over Administrator bevoegdheden. OS=Windows XP Pro SP2
  (SP3 kon niet worden geïnstalleerd).
  Snapt iemand hier iets van??
 • neen, maar het zou om te beginnen handig zijn te weten:
  is die pc geheel schoon van virale en andere aandoeningen?
  maw gechecked met uptodate virusscanner, uptodat spybot s&d, uptodate malwarebytes?
  is dat zo, en heb je nog problemen, maak dan een hijackthislog (hoe, dat lees je in de sticky bovenin het subforum beveiliging en privacy)
 • Mijn pc is 100% schoon als ik mijn virus-, spyware- en andere dergelijke ongerechtighedenscanners (een stuk of zes) mag geloven.
  Ik denk zelf, dat het probleem ontstaan is na de mislukte installatiepoging van SP3. De zaak werd toen teruggedraaid, maar het zou wel mogelijk zijn dat Windows niet meer goed zou functioneren, werd gemeld.
  Het zou mooi ziijn als ik handmatig in het register de sleutels zou kunnen herstellen, maar die opent dus niet door een fout.
  Waarom SP3 niet wilde installeren is trouwens ook nogal raadselachtig.
 • Je zou eigenlijk total commander moeten hebben, dan is het zo opgelost.
  http://www.google.nl/search?q=total+commander&hl=nl

  Via bestand / verbinden kun je het aan ieder gewenst programma koppelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.