Vraag & Antwoord

OS Windows

spam en windows XP SP3

Anoniem
polderbaan
3 antwoorden
 • Goedemorgen,

  mijn Windows XP professional was al weken aan het zeuren dat het een update wilde installeren. Omdat die update SP3 was en ik er nog niet uit was of ik die installatie wel wilde, klikte ik het elke keer maar weg. Uiteindelijk werd ik het zat en heb ik het toch maar laten gebeuren. Het enige wat er direkt zichtbaar veranderde is de hoeveelheid spam. Ik heb e-mail via twee verschillende servers en de oudste verbinding leverde dagelijks zeker 50 spammen op, de nieuwste iets minder. Sinds de installatie van SP3 worden er door mijn SPAMfighter nog maar een paar spammen per dag aangetroffen. Nou is dat natuurlijk erg mooi, maar ik bepaal toch liever zelf wat er wel of niet binnenkomt. Daarom heb ik ook niet gekozen voor een spamfilter bij mijn provider maar heb ik me geabonneerd op SPAMfighter. Herkent iemand dit als een fenomeen van SP3? En kun je daar zelf wat aan instellen, zo ja hoe?
 • Het is gewoon belachelijk: al meer dan een jaar kreeg ik op allebei mijn e-mail adressen (via twee verschillende mailservers) dagelijks 40 tot 50 spammen. De afgelopen week heb ik er in totaal nog geen tien ontvangen (zie ook het bericht hieronder). Aan de ene kant is dat erg mooi, en heeft mijn SPAMfighter dus nog maar weinig te doen, aan de andere kant heb ik er moeite mee dat er iets fundamenteels is veranderd zonder dat ik weet wát. Ik heb inmiddels wel gehoord dat het niet aan SP3 van Windows XP kan liggen. Heeft er nou niemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn? Mijn normale e-mail verkeer functioneert prima.


  [quote:84b7964982="polderbaan"]Goedemorgen,

  mijn Windows XP professional was al weken aan het zeuren dat het een update wilde installeren. Omdat die update SP3 was en ik er nog niet uit was of ik die installatie wel wilde, klikte ik het elke keer maar weg. Uiteindelijk werd ik het zat en heb ik het toch maar laten gebeuren. Het enige wat er direkt zichtbaar veranderde is de hoeveelheid spam. Ik heb e-mail via twee verschillende servers en de oudste verbinding leverde dagelijks zeker 50 spammen op, de nieuwste iets minder. Sinds de installatie van SP3 worden er door mijn SPAMfighter nog maar een paar spammen per dag aangetroffen. Nou is dat natuurlijk erg mooi, maar ik bepaal toch liever zelf wat er wel of niet binnenkomt. Daarom heb ik ook niet gekozen voor een spamfilter bij mijn provider maar heb ik me geabonneerd op SPAMfighter. Herkent iemand dit als een fenomeen van SP3? En kun je daar zelf wat aan instellen, zo ja hoe?[/quote:84b7964982]
 • Misschien komt het omdat er een weer een grote spamboer uit de lucht is gehaald, waardoor er blijkbaar 70% minder spam word verstuurd op dit moment. Maar het gat zal wel weer snel worden opgevuld….

  http://tweakers.net/nieuws/56751/opnieuw-belangrijke-spambron-offline-gehaald.html

  Dus maak je geen zorgen over een paar maanden ontvang je vast weer genoeg spam.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.