Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Niet meer normaal kunnen hernoemen??!!

Anoniem
Karun
4 antwoorden
 • Hi ik heb een kleine hernoemen probleempje.
  Als ik een file wil hernoemen, een foto of een mp3, het maakt niet uit, dan krijg ik een melding.
  ''If you change a file name extension, the file may become unusable.

  ''Are you sure you want to change it?'

  Hoe kan dit nou? Ligt het messchien aan een of andere software die ik heb geinstaleerd?
  Ik gebruik windows XP professional Service pack 2.
 • Lijkt me een vrij normale melding. als het goed is kun je ook ja of nee kiezen? Als je bijvoorbeeld[b:6c49466411] ikzing.mp3 [/b:6c49466411]veranderd in [b:6c49466411]ikzing.m3p [/b:6c49466411]dan zal dat bestand niks meer doen. mp3 is de bestands extentie en alles voor de punt is de bestandsnaam. als je iets wilt hernoemen zorg dan dat de extentie het zelfde blijft. Niks aan de hand dus.
 • Nee hoor, dat ligt niet aan "een of andere software". Het is gewoon een heel verstandige waarschuwing van Windows.

  Je hebt bv. een file met de naam Karun.jpg. Het is een foto of ander plaatje. Karun is de naam en jpg (achter de punt is de extensie (extension in het Engels. Ik neem aan dat je net als ik een Engelse versie van Windows hebt.)

  Aan de extensie kan windows zien met welk programma hij het bestand moet openen. Files met de extensie jpg gaan als je er dubbel op klikt vanzelf open in "Windows Picture en Fax viewer" met de extensie mp3 gaan ze open in Windows Media Player, met de extensie doc in Microsoft Word en met pdf in Adobe acrobat reader.

  Als je nu een file hernoemd moet je dus de extensie hetzelfde laten, anders weet windows niet meer waarmee hij de file moet openen. Je kunt dus een file Karun.jpg wel hernoemen in bv. mijn_gezicht.jpg, maar als je het alleen mijn_gezicht noemt weet windows niet meer dat het een foto of plaatje is. Als je het mijn_gezicht.mp3 zou noemen denkt windows dat het muziek is en probeert het te openen met de Media player. Dat lukt natuurlijk niet. Het is geen muziek.

  Files met de extensie exe zijn programma's. Als er geen exe achter staat kun je ze niet meer starten

  Als je een file een andere naam geeft moet je de extensie dus hetzelfde laten en alleen de naam vóór de punt veranderen. Zoals je melding zegt: Als je de extensie van een een file-naam verandert, kan de file onbruikbaar worden.
 • En ook even een oplossing voor het gemak:
  Open verkenner en open het menu "Tools".
  Klik op "Folder options".
  Ga naar het tabblad "View".
  Zet het vinkje voor "Hide extensions for known file types" aan.
  Klik op "Apply".
  Klik op "OK".

  Met deze makkelijke handeling is je probleem opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.