Vraag & Antwoord

OS Windows

Na VISTA laat XP zich niet installeren

4 antwoorden
  • Mijn zoon had Vista op de PC. Maar wilde toch liever XP. Heeft de installatie-cd van XP erin gedaan en vervolgens de C schijf ge formatteerd. Hierna startte de installatie cd op met de voorbereiding van de XP installatie. Vervolgens startte de PC opnieuw op en kwam de melding dat de hardware-configuratie werd gecontroleerd. En dan beginnen de problemen. Want het enige wat er nu nog gebeurt is na de melding van hardware-configuratie wordt gecontroleerd slaat het scherm op zwart. De schijf is NTFS geformatteerd. En er wordt gebruik gemaakt van ewen SATA schijf, voor zover dit relevant is. Voorheen heeft deze PC ook onder XP gedraaid. Wie heeft een oplossing voor dit probleem.
  • ik denk dat je op de site van je moederbord fabrikant (of in de oude doos met pcspullen) op zoek moet vnaar de satadrivers. die zitten niet zomaar in een originele xp-cd. verolgens die driver op diskette zetten, en vrijwel direct na in beeld komen van de windows-installatie(cd) kan je op f6 drukken om windows te melden dat er drivers van derden geladen moeten worden.
  • [quote:c92b37369d="Jank"]Heeft de installatie-cd van XP erin gedaan en vervolgens de C schijf ge formatteerd. Hierna startte de installatie cd op met de voorbereiding van de XP installatie. Vervolgens startte de PC opnieuw op en kwam de melding dat de hardware-configuratie werd gecontroleerd[/quote:c92b37369d] Ben je er zeker van dat het in die volgorde gebeurde? Want als je dit check in deze [url=http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp]Step-by-Step: Clean installing Windows XP (Interactive Setup)[/url] Dat formatteren gebeurt bij 7. Optionally format the partition. De hardware-configuratie werd gecontroleerd, tussen 1. Insert the Windows XP CD-ROM and reboot the computer en 2. MS-DOS portion of Setup begins. Of bedoel je toch iets anders?
  • De SATA controller op IDE modus zetten of van de NATIVE mode af in de bios wil ook wel eens helpen, zelden heb je die optie niet en dien je de driver te slipstreamen in de XP installatie cd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.