Vraag & Antwoord

OS Windows

Geselecteerde updates worden niet gedownload

Anoniem
lion
4 antwoorden
 • Hierbij een case voor ver gevorderde die-hards…. :wink: :

  Case:
  Gebruiker heeft de AutoUpdate functie in Windows (XP Pro) ingesteld als:
  "Kennisgeving over updates ontvangen, maar de updates niet automatisch downloaden of installeren".

  Sinds kort is het volgende het geval:
  Er verschijnt wel een melding in de systray op het moment dat AU bij controle beschikbare updates heeft "ontdekt", maar als de gebruiker vervolgens aangeeft om deze te downloaden, gebeurt er niets meer.
  Het gele schildje verdwijnt en that's it….!
  Nou zit er wel eens wat tijd tussen het aangeven van een download en de werkelijke uitvoering (kan wel eens een paar dagen duren), maar dat is het geval bij drukte op de server bij Microsoft.

  Niet in dit geval:
  WindowsUpdate.log vermeldt doodleuk: "[i:7355d17bb9]Update is not allowed to download due to regulation[/i:7355d17bb9]".

  Dit feest is eigenlijk begonnen nadat een WGA tool (KB905474) zich had aangediend. Of dat er iets mee te maken heeft, weet ik niet.
  Feit is wel dat bij gebruiker de genoemde update al op het systeem aanwezig was (net als bij vele andere gebruikers overigens!) en WindowsUpdate deze blijkbaar(?) niet herkend heeft als zijnde "reeds aanwezig".

  Ook een download opdracht bij melding van de laatste patches (week 46) werd niet gehonoreerd… :cry:
  "[i:7355d17bb9]Update is not allowed to download due to regulation[/i:7355d17bb9]". :evil:

  Tja, dan toch maar eens de fix uitgevoerd die de meesten wel zullen kennen. Deze bestaat uit de herregistratie van een zwik .dll's, een paar .ocx'en en het leegmaken van de mapstructuur onder "SoftwareDistribution".
  Helaas bleek dat ook niet veel op te lossen…..

  Hierna bezoekt de gebruiker de Windows Update webpagina en tot aller verbazing staat daar alleen de eerder uitgestelde SP3 gereed. (Verborgen update). Dus niet de eerder voor een download geselecteerde updates.

  Gebruiker installeert "op hoop van zegen" de voorgeschotelde, uitgestelde SP3 toch maar direct. Na installatie hiervan en na een herstart en hernieuwd bezoek aan de Windows Update webpagina bleken er nog een bos updates beschikbaar, waaronder ook de eerder via de AutoUpdate functie geselcteerde updates….. :?
  Ook deze zijn verwerkt.

  De hoop is nu dat SP3 dit hele probleem heeft opgelost, maar gerust ben ik er niet op…..
  Het enige dat ik kon vinden bij Microsoft was deze link:
  http://support.microsoft.com/kb/910340
  Dat lijkt er wat op. Maar van de geboden oplossing wordt je ook niet vrolijk; het komt erop neer dat je je updates maar via de website moet ophalen, in dit geval…. Maar ja, daar stonden ze dus ook niet!

  [u:7355d17bb9]Vragen:[/u:7355d17bb9]
  - Kent iemand dit fenomeen en wat is de oplossing? M.a.w.: wat kan de oorzaak zijn dat Windows AU deze updates niet wil ophalen?
  - Als er updates aangegeven zijn als downloadopdracht bij Windows AutoUpdate, kan een gebruiker dan zonder de boel in de war te schoppen de Update webpagina bezoeken? M.a.w.: kunnen AutoUpdate en de Windows Webpagina op ieder moment door elkaar worden gebruikt?

  Vooralsnog hoop ik uiteraard dat de install. van SP3 iets heeft opgelost, maar mede gezien het feit dat dit probleem nergens terug te vinden is, heb ik daar nog niet zoveel hoop op…
 • dag,

  over je laatste vraag: Windows Update en automatische updates kunnen naast elkaar worden gebruikt, geen probleem.

  voor wat betreft het andere:onlangs heb ik zelf het e.e.a. hier op het forum gevraagd over problemen met updates en ik ben er niet uitgekomen. Het lijkt wel alsof er vanaf een zeker punt in de updategeschiedenis onherstelbare problemen kunnen onstaan. bijvoorbeeld in verband met bepaalde software die een user gebruikt. dit is natuurlijk een niet een erg concrete posting, maar ik lees op het net wel vaak over onherstelbare updatefouten. Voor mij werkte de verse install :)

  Gegroet, Wilhelm
 • Ik kan je verzekeren dat ik nog niet ben uitgespeeld….. :wink:
  Als je gaat Googelen op "Update is not allowed to download due to regulation" kom je aardig wat treffers tegen.
  Verder liep ik nog tegen deze website aan: http://blogs.microsoft.nl/tonykrijnen/archive/2007/01/20/9898.aspx
  Een Windows Update troubleshooting pagina, waar ik ook nog wat wijzer geworden ben.

  Ik denk er voorlopig nog niet over om hiervoor een nieuwe install. te gaan doen. Ik heb 2 jaar problemen gehad met de detectie van hardware. Niemand wist raad. Totdat ik via een Microsoft pagina een idee kreeg: een beschadigde driver.cab file. Even deze file van de install. CD halen en het probleem was opgelost…..

  Mocht het helemaal niet meer willen met AU, dan schakel ik 'm uit en ga verder met een maandelijks bezoekje aan de update pagina.
  Mocht ook dat niet slagen dan is er nog altijd de mogelijkheid om updates handmatig, separaat op te halen en te installeren.
  Maar ik geef nog niet op!
 • dag,

  dat klinkt strijdbaar :wink: .

  Ik wist niet dat het ook mogelijk was zelf afzonderlijke updates te downloaden en te installeren (dus naast Windows Update). De problemen die ik had, strekten zich ook uit tot die Windows Update pagina, dus ik dacht dat er geen mogelijkheid meer was om updates te krijgen.

  Groeten en succes (keep us updated),

  Wilhelm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.