Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hinderlijke mededeling

don bavelaar
6 antwoorden
 • Tijdens het opstarten van mijn PC krijg ik een mededeling die luidt als volgt:
  - Er is een fout opgetreden tijdens het laden van C:\windows\wftadfi16_081031a.dll. Kan opgegeven module niet vinden.-

  Ik denk dat het een gevolg is van Spyware/Malware. Systeem gescand met AV en Search&Destroy en Ccleaner gedraaid. Echter zonder resultaat. Ik kan ook geen programaa vinden met de verwijzing naar de DLL.
  Gaarne hulp met bv HijackThis?
 • Vaak staat er ergens in het register een verwijzing naar dit bestand. Die verwijzing kan je weghalen. Met regedit (zit in Windows) krijg je toegang tot het register. Wees wel voorzichtig met register wijzigingen, als er wat fout gaat, kan dat veel problemen veroorzaken.
 • Ja ik ben met Regedit bekend maar waar kan ik de verwijzing vinden?
 • Door misschien in Regedit in het menu > bewerken > zoeken dit in te typen.

  [b:a19d6af8a8]C:\windows\wftadfi16_081031a.dll[/b:a19d6af8a8]

  Met F3 kun je het zoeken herhalen totdat het hele register doorzocht is.

  Laat het zoeken wel helemaal boven aan de tree beginnen en maak natuurlijk een backup voordat je dit verwijderd, als het er uberhaupt is.

  Ik heb even bij mij gekeken, maar ik heb het niet, dus als je het vind kun je het best verwijderen.

  XP home in mijn geval.
 • Veel vraagjes over gezien op Net maar meeste voor mij onleesbaar want chinese letters. Uit de paar die ik wel kon lezen, algemene indruk inderdaad malware.

  Misschien krijg je het wel weg met simpel oertijd-progje regclean41, dat MS niet meer levert maar amateurs nog wel aan elkaar doorgeven. "Vroeger" was 1x runnen altijd genoeg (w9X) maar in XP ga ik er altijd 3x mee want het vindt vaak in 2e of 3e run meer/anders.

  Het maakt een backup aan voor terugzetting maar die gooi ik altijd meteen weg want het ding heb ik nog nooit ongelijk zien hebben.

  E-mail me maar als je het hebben wilt (adres in mijn profiel) (wevedeha apestaartje hotmail stip com).
 • In geval van een ongeldige registerverwijzing zouden progjes als AdAware (Lavasoft) en/of Ccleaner dit ook wel eens kunnen oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.