Vraag & Antwoord

OS Windows

Mijn laptop start niet meer op HELP

11 antwoorden
 • Ik heb een probleem. Ik heb waarschijnlijk last van een virus op mijn laptop. Als ik hem opstart moet ik eerst mijn bios password intoetsen, dat is normaal. Als ik dat gedaan heb krijg ik de mogelijkheid om hem in veilige modus op te starten of in normale modus. Ongeacht de keuze die ik maak wordt het opstarten afgebroken en verschijnt een fractie van een seconde een blauw veld en schakelt de computer "uit" en gelijk automatisch weer "aan". Vervolgens begint het gehele proces weer van voor af aan. Het maakt niet uit welke keuze ik maak met de veilige modus, het resultaat is steeds hetzelfde. Wie kan mij helpen?
 • dag, kan je je harde schijf benaderen met een externe bootdisk? Of met een Knoppix-disk bijvoorbeeld? Groeten, Wilhelm
 • Wilhelm, Dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik weet ook niet hoe een bootdisk te maken (ik heb er géén) !
 • Het kan een virus zijn, kan ook een hardware defect zijn. Waarom Windows zo nodig opnieuw wil opstarten bij een blauw scherm is mij overigens een raadsel. In Vista is er via F8 een optie beschikbaar om de herstart te voorkomen. Hardware testen kan vaak met PcCheck, geheugen testen met Memtest, HD testen met diagnose tools van de HD fabrikant. Linux wil iha via CD opstarten. Zelf heb ik ervaring met Knoppix en (K)Ubuntu. Alleen bij echt hardware problemen en soms ook als er niks aan de hand is, wil Linux niet goed opstarten. Oh ja, misschien handig om merk/type notebook te melden.
 • Zou je ons kunnen vertellen welke versie van Windows je draait? Mijn gevoel zegt dat je Master Boot Record van Windows naar de knoppen is. Deze kunnen we dan gaan herstellen via de herstel procedure die aanwezig is op de Windows cd's.
 • Ik draai met Windows XP home edition, Service Pack 2.
 • Heb je toevallig AVG geinstalleerd als virusscanner op je PC ?
 • ik heb hier nu een pc met exact het zelfde probleem, bij mij heeft de pc een moederbord van het merk asus type a7v266-c Welk type moederbord heb jij in je laptop zitten? want ik zelf verdenk een of andere update van windows xp Ik heb nu zelf op de pc unbutu geïnstalleerd en dan gaat het wel goed
 • Ik kan niet beoordelen of het blauwe scherm of een virus de herstart veroorzaakt. Zonder meer aanwijzingen, lijkt me een herinstallatie de enige optie. De HD moet mogelijk nog gebackuped worden, in dat geval kijken of je vanuit Linux toegang krijgen tot de HD en een backup kan maken naar USB HD of stick.
 • Ik heb dat probleem ook hij start op bios password invoeren en daarna kies ik veilige modus of normale modus en dan schakelt hij uit na een blauw scherm heel raar. ik ga de harde schijf (harddisk) aan mijn vaste computer gooien en dan eens kijken wat ermee mis is.(harddisks van laptops zijn kleine als die in een vaste computer)
 • [quote:5804488ad2="inkeping"]Ik heb een probleem. Ik heb waarschijnlijk last van een virus op mijn laptop. Als ik hem opstart moet ik eerst mijn bios password intoetsen, dat is normaal. Als ik dat gedaan heb krijg ik de mogelijkheid om hem in veilige modus op te starten of in normale modus. Ongeacht de keuze die ik maak wordt het opstarten afgebroken en verschijnt een fractie van een seconde een blauw veld en schakelt de computer "uit" en gelijk automatisch weer "aan". Vervolgens begint het gehele proces weer van voor af aan. Het maakt niet uit welke keuze ik maak met de veilige modus, het resultaat is steeds hetzelfde. Wie kan mij helpen?[/quote:5804488ad2] Ik heb sinds vandaag precies dezelfde problemen. Bizar, heeft iemand al een oplossing gevonden hiervoor?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.