Vraag & Antwoord

OS Windows

Afsluitprobleem Win XP

Anoniem
Rosturp
10 antwoorden
 • Sinds gisteren wil mijn computer niet meer afsluiten. Hij blijft gewoonlijk wederom opnieuw starten òf blijft 'hangen' in het scherm "is windows aan het afsluiten".
  Als men voor afsluiten kiest, dan komt er eerst het bekende scherm met de drie knoppen, daarna gaat het dus fout :roll:
  Heb gisteren een webcam gekocht (er zit zelfs een microfoontje ingebouwd) van Logitech en deze natuurlijk aangesloten en geïnstalleerd. Eigenlijk overbodig om te zeggen dat ik dit gedaan heb overeenkomstig de meegeleverde instructies. Sindsdien heb ik dus het probleem van het afsluiten door Windows.
  De oplossing lijkt voor de hand te liggen :lol: Maar in dit geval wil ik die webcam juist gebruiken, daar kocht ik hem immers voor.

  Wat zou ik dan kunnen doen in dit geval?
  Misschien een bekend probleem bij anderen?
 • Je zou eens kunnen kijken wat er allemaal opstart na de installatie van die webcam. Je kan dat ding gewoon gebruiken, maar het hoeft helemaal niets met het systeem mee op te starten natuurlijk. Wellicht heeft het een conflict ergens. Mijn advies luidt dan ook: Zet alles van die webcam eens uit in het menu [b:92c05b4691]opstarten[/b:92c05b4691] en [b:92c05b4691]services[/b:92c05b4691] (van msconfig) En kijk eens wat het dan doet.
 • OK eduard. Heb jouw advies gevolgd maar het probleem is gebleven :(
  Ook nog gekeken bij apparaatbeheer, maar zie nergens uitroeptekens of andere waarschuwingsignalen; ook elders in het systeem niet.

  De webcam werkt overigens geheel probleemloos en is idd een aanwinst :lol:

  Afwachten of er andere probleemoplossers zich aandienen…
 • Het lijkt mij een probleem in het register. Misschien dat een hijack logje enig duidelijkheid verschaft?

  Al CC-Cleaner geprobeerd? of iets vergelijkbaars. Alle temps leeghalen, tijdelijke internet bestanden etc. in de windows map zelf zit ook nog een temp map die wel leeg kan. Tevens kun je ook proberen op te starten met F5 en dan de laatste goed werkende versie proberen. Eens kijken of dat wonderen doet… En je kan ook proberen je webcam los te koppelen om te zien wat er dan gebeurd.
 • Je kan ook het volgende eens proberen, een garantie dat het hiermee is opgelost kan ik je niet geven.

  Open het CONFIGURATIESCHERM en klik op ENERGIEBEHEER. Selecteer
  het tabblad APM (Advanced Power Management of Geavanceerd Energiebeheer). Zet een vinkje voor GEAVANCEERD ENERGIEBEHEER (APM) INSCHAKELEN.
  Klik op START en UITSCHAKELEN en je pc zou zichzelf volledig moeten uitzetten. Dit lukt evenwel niet bij alle moederborden, en kan voorkomen
  na het installeren van bepaalde hardware. Zoek dan op de site van de fabrikant naar een eventuele oplossing.
 • Ja eduard, ik denk al vanaf het begin dat er een registerinstelling gewijzigd is. Maar ja, dan moet je dus exact weten welke dat het zou moeten zijn.

  Voorts ook jouw nieuwe raad opgevolgd:
  ———————————————-
  Schijfopruiming uitgevoerd.
  Microsoft RegClean gebruikt.
  Wise Registry Cleaner gebruikt.
  Prefetch map geleegd.
  Temp-mappen geleegd; overigens lieten niet alle bestanden die daarin stonden zich verwijderen.
  Schijfcontrole uitgevoerd.
  Schijfdefragmentatie uitgevoerd.

  Dit dan ook in deze bovenstaande volgorde.
  Bij gebruik van de knop "opnieuw opstarten" gaat alles zoals je mag verwachten.
  Bij gebruik van de knop "uitschakelen" blijft de pc 'hangen' in het scherm "windows wordt afgesloten…"
  De knop "standby" wordt door mij nooit gebruikt.

  De optie die wolf1955 noemt is niet op mijn systeem aanwezig :o
  Het icon 'energiebeheer' is er wel en ook het tabblad 'geavanceerd' maar daar bestaat niet de mogelijkheid die wolf1955 noemt.
 • [quote:de67f4ef55]Bij gebruik van de knop "uitschakelen" blijft de pc 'hangen' in het scherm "windows wordt afgesloten…" [/quote:de67f4ef55]Dat is een bekend probleem, als het goed is heb ik een oplossing voor je. Wat draai je? XP? vista?

  Edit: XP pro sp3 zie ik. Dan kun je hier het volgende downloaden:

  Maak voor je dit installeerd wel even een herstelpunt, want je weet nooit. Maar dit moet het oplossen. Deed het bij mij ook.

  Het heeft namelijk te maken met het gebruikers profiel. UPHClean zorgt er voor dat het opslaan van je profiel sneller verloopt. Een probleem wat MS heeft erkent en daarom met deze patch is gekomen. Overgens kan het na deze patch ook nog wat langer duren voor je pc daadwerkelijk afsluit.
 • eduard: het ziet er nu gunstig uit, nog even aanzien :lol:
  Die patch lijkt de oplossing te zijn, bedankt!
 • Mooi! :D Voor een snellere afsluiting adviseer ik nog het uitschakelen van systeem herstel. Want ook dat zal tijdens afsluiting enig tijd kosten. Voor een backup kun je beter acronis ofzo gebruiken, of progs zoals vaker aangegeven door andere formers.
 • toen ik die website van eduard 33 wilde openen van edmarcountry ( http://www.edmarcountry.com/download/UPHClean-Setup.msi) kwam ik bij http://www.headoncountry.com/ terecht. Gekaapt, of doe ik iets verkeerds?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.