Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook 2002 raakt wachtwoord kwijt in Vista (XP werkt ok)

andre@home
8 antwoorden
  • Gisteren heb ik een verse Windows Vista met Office XP Prof geinstalleerd. Vervolgens de beschikbare updates geinstalleerd. Outlook blijkt nu na opnieuw opstarten het wachtwoord kwijt te zijn. Vinkje staat nog wel netjes bij alleen een leeg vakje voor het wachtwoord. Ik had KB946985 eraf gehaald, geen verschil. Ik overweeg nu om alle updates er weer af te gooien. Onder Windows XP, oude computer is nog beschikbaar, werkt alles nog steeds prima, alleen ja, liever niet gebruiken. Is dit een bekend probleem? Ik kan er zelf niks over vinden.
  • kan je het niet opnieuw invoeren of houdt die het dan ook niet vast?
  • Na herstart van Outlook 2002 is het wachtwoord vakje leeg. Eenmaal ingevuld blijft het wachtwoord er in staan zolang Outlook gebruikt wordt.
  • Zie eens MS KB artikel 290684 voor tips.
    Instelling voor opslaan van wachtwoorden wordt niet bewaard in Outlook of Outlook Express
  • Dank voor de informatie. Voor een nieuwe installatie (en computer) vind ik het wel een raar conflict. Dat van die profielen kan ik uitproberen, evenals de check met de /safe. De enige verdachte software zou voor mij de proefversie van Norton Internet Security kunnen zijn. Deze spreekt op dit moment ook geen goed Nederlands :roll:. Deel van het menu spreekt namelijk een Scandinavische taal, dus dat is niet ok.
  • Ik heb een nieuw profiel aangemaakt, dit maakte geen verschil. Ook de /safe optie maakte geen verschil. Outlook nog opnieuw geinstalleerd, ook geen verschil. Uiteindelijk het 2e profiel gebruikt om de email, ontvangen op een andere PC, toe te voegen aan Windows mail te samen met de email die al eerder was overgezet naar Outlook. Nu is de klant weer enigszins happy. Outlook 2002 staat voorlopig op non-actief.
  • Dit is een bekend probleem. Outlook 2002 werkt wel onder Vista, maar kan het netwerkwachtwoord niet meer onthouden. Dit heeft te maken met een andere manier van wachtwoord verwerking van Vista. Vanaf versie 2003 werkt het wel. Microsoft geeft hier ook geen oplossing meer voor omdat de ondersteuning van Office 2002 is gestopt.
  • Okay, dan is er dus echt geen oplossing voor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.