Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Word probleem

Anoniem
powerbook
6 antwoorden
 • Beste mensen,

  de afgelopen weken heb ik aan een groot artikel zitten werken. Gister heb ik deze voor het eerst uitgeprint. Ik zag toen dat de afstand tussen de letters in de verschillende alinea's niet gelijk is. Ik heb geen idee hoe ik dit aan kan passen.

  Kunnen jullie mij misschien hiermee helpen ?

  Bij voorbaat dank,

  groetjes.
 • Selecteer eens 'links' uitlijnen. Heb je dan nog steeds dat effect.

  Het komt dan waarschijnlijk door 'centreren'.
 • centreren geeft verschillende afstanden tussen woorden.
  als het echt om afstand tussen letters onderling gaat (bínnen woorden) dan heb je waarschijnlijk een of ander exotisch lettertype geselecteerd.
 • Ik denk niet dat het met de uitlijning te maken heeft. Bij centreren zou elke regel in het midden komen te staan. Kies je voor justify (geen idee hoe dat in het Nederlands genoemd wordt. Ik heb een Engelse versie) dan rekt Word de zin uit door meer ruimte tussen de [b:66accbeaa0]woorden[/b:66accbeaa0] te maken.

  Ik zou voor de diverse alinea's eens kijken in het menu Format-Font (lettertype?) en dan op het tabblad Character Spacing (Letterafstand?) of Spacing wel op Normal staat. Als dat bij sommige niet het geval is kun je het hele document selecteren en het hier op Normal zetten. Verander daarbij niets op de andere tabbladen, anders wijzigen andere opmaakcriteria ook.
 • Staat de knop uitvullen op de werkbalk?
  Zo ja selecteer tekst eens en klik knop aan.
  Mocht knop er niet bijstaan selecteer/bekijk eens onder meer knoppen en aanpassen via pijltje naar onderen ergens achteraan op de werkbalk
  N.B. Indien uit vullen aanstaat en je selecteert tekst en verschuift de kantlijn schuift de tekst mee.
  Tik eventueel eens uitlijnen in via helpindex van word
 • Ah! Justify is dus uitvullen. maar bij uitvullen wordt alleen de afstand tussen de woorden vergroot, terwijl TS het over de afstand tussen de letters heeft.
  Enfin, we zullen het wel horen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.