Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows in RAM laden

5 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik heb een leuk iets: Ik ben verantwoordelijk voor een computerwinkel, waar we ook veel laptops verkopen. Van ieder type laptop hebben we een exemplaar geinstalleerd als demo staan. Aangezien er niet met die systemen gewerkt hoeft te worden, vind ik het erg jammer dat we veel klanten die uiteindelijk een demo-model aanschaffen de mogelijkheid van taalselectie ontnemen. De oplossing die ik zoek is een bootable CD of USB stick die een virtueel station aanmaakt in het RAM geheugen. Daarin wordt een Windows (lite) omgeving geladen die niets anders hoeft te kunnen dan het weergeven van de bedrijfsscreensaver. Het virtuele station is belangrijk omdat de schijf of stick na booten uit het systeem verwijderd moet kunnen worden, zonder dat het systeem vervolgens over zn nek gaat. Ik weet dat dit mogelijk is middels Ubuntu, maar ik prefereer een Windows omgeving, aangezien onze screensavers daarop gebaseerd zijn. Wie-o-wie kan mij een duwtje in de juiste richting geven? Alvast bedankt!
  • bij de laptops zit een herstel functie, kun je deze niet uitvoeren als de klant hem koopt? Een demo model die uren aan heeft gestaan in een winkel zou ik niet kopen voor de volle prijs...
  • Image backup maken van de hele schijf, voordat je hem in de winkel zet. Kun je naderhand weer terugzetten. En dat doen mbv een bootcd, dus voordat je de machine voor de eerste keer aanzet in windows.
  • [quote:356623dff7="stee0036"]bij de laptops zit een herstel functie, kun je deze niet uitvoeren als de klant hem koopt? [/quote:356623dff7] De herstelfunctie is bij de meeste merken alleen nog maar beschikbaar in de taal die bij de eerste installatie is gekozen. Aangezien wij in een grensgebied werken, kan het dus voorkomen dat een klant een laptop niet kan aanschaffen omdat het laatste model enkel in het Nederlands kan werken.
  • [quote:5928e4a1e4="Janssen"][quote:5928e4a1e4="stee0036"]bij de laptops zit een herstel functie, kun je deze niet uitvoeren als de klant hem koopt? [/quote:5928e4a1e4] De herstelfunctie is bij de meeste merken alleen nog maar beschikbaar in de taal die bij de eerste installatie is gekozen. Aangezien wij in een grensgebied werken, kan het dus voorkomen dat een klant een laptop niet kan aanschaffen omdat het laatste model enkel in het Nederlands kan werken.[/quote:5928e4a1e4] Dat zou een optie zijn, maar dat kost mij eigenlijk teveel arbeidstijd welke ik niet kan missen....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.