Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WinMgtmt melding in logboek

lion
6 antwoorden
 • Sinds kort (vermoedelijk na de install. van SP3) vind ik in een logboek (Toepassing) een Gebeurtenis-id 63 terug na openen van Systeem info.
  Dit komt er aardig dicht bij:
  http://support.microsoft.com/kb/891642/en-us
  Is er een techneut onder jullie die me kan vertellen of dit "ernstig" is, en zo ja hoe dit opgelost kan worden. De info op de pagina is nogal technisch…. :?

  Edit:
  Ik kom inmiddels deze melding ook op andere XP (zowel Home als Pro) machines waarop SP3 is geïnstalleerd (en Office) tegen na het "gebruiken" van System info…
 • [quote:befd5622a2="lion"]Sinds kort (vermoedelijk na de install. van SP3) vind ik in een logboek (Toepassing) een Gebeurtenis-id 63 terug na openen van Systeem info. [/quote:befd5622a2] Dus het gaat over een waarschuwing/warning waarvan de datums begonnen zijn, vanaf Service Pack 3. Wellicht zou je hierover meer info over verkrijgen via de site van computer!totaal Aan de slag met Windows-logboeken. Overigens als je geen storingen hebt die met deze waarschuwing/warning te maken zouden kunnen hebben, zou je 'm veilig kunnen negeren.
  [quote:befd5622a2="lion"]Ik kom inmiddels deze melding ook op andere XP (zowel Home als Pro) machines waarop SP3 is geïnstalleerd (en Office) tegen na het "gebruiken" van System info[/quote:befd5622a2] Zijn er dan problemen met Microsoft Office?
 • Nope! Geen problemen tot dusver met Office, maar zoiets intrigeert me wel.
  Als je naar de website gaat waar dit wordt besproken, wordt je daar (althans ondergetekende) niet veel wijzer. En als je de link naar technet gaat al helemaal niet. Schijnt iets te maken te hebben met WMI beheer.. :roll:
  Ik maak uit alle info op dat er niet echt actie ondernomen hoeft te worden.

  Edit:
  Blijft wel vreemd; SP3 zou "dus" iets gewijzigd hebben op WMI beheer niveau. Maar als je dat terug zou willen draaien: zoek dan maar eens uit waar je moet zijn…. :roll:
 • Ik weet niet hoe het met jouw Engelse taal is, maar jouw link zegt erg weinig over SP3.

  Zegt meer over een security violation met Office 2007 vanuit Windows XP SP2. Er staat ook een link in om dit te regelen.

  Dus ik zou maar gewoon SP3 aanhouden.
 • [quote:eedf3825f2="Edouard"]Ik weet niet hoe het met jouw Engelse taal is, maar jouw link zegt erg weinig over SP3.

  Zegt meer over een security violation met Office 2007 vanuit Windows XP SP2. Er staat ook een link in om dit te regelen.

  Dus ik zou maar gewoon SP3 aanhouden.[/quote:eedf3825f2]

  Kijk, en daarom schreef ik ook al "Dit komt er aardig dicht bij"…… :wink:
  Puur gevoelsmatig heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat dit laatste SP (3 dus) ook weer wat beveiligingen aangescherpt heeft.
  Daarom denk ik dat het genoemde artikel als leidraad bruikbaar is….
  Gezien het feit dat het op meerdere XP SP3 Off systemen aangetroffen kan worden, ligt de oorzaak niet bij de gebruiker of zijn systeem, maar toch weer bij een stukje "gevolgschade" van een SP…. :x

  Wat betreft die link om e.e.a. te "regelen" ben ik wat aarzelend. Er staat niet klip-en-klaar genoemd hoe je dit varkentje exact moet wassen. Wat ik er van maken kan, betreft het een "rechten" kwestie. Maar [u:eedf3825f2]welk[/u:eedf3825f2] recht?
 • Configuratie > systeembeheer>services>Windows management instrumentation > automatisch > lokaal systeem.

  Zorg dat dit zo staat ingesteld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.