Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Firefox en Explorer blijven in taakbalk hangen

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik sta voor een raadsel. Als ik Firefox of Explorer start, verschijnen die enkel onderin, in de taakbalk. Als ik erop klik verandert er niets. Ook niet met de rechter muisknop, via 'maximaliseren'. Ik werk nu op de laptop, omdat mijn pc onbruikbaar is geworden. AG virusscanner vindt niets, Iobit evenmin. Wat is er in vredesnaam aan de hand?
 • Probeer eens met systeemherstel windows terug te zetten naar een punt waarop IE en FF nog wel werkte.

  Ook kan je proberen om IE en FF opnieuw te installeren.
 • niet toevallig tussendoor met de resolutie liggen rommelen?
  ik merkte ooit wel eens dat daardoor vensters buiten het zichtbare kader kwamen. spelen met de resolutie maakte ze weer zichtbaar.
  pc al eens echt helemaal uitgezet (geen slaapstand dus!)?
  staan de eigenschappen van de snelkoppelingen op uitvoeren in gemaximaliseerd venster?
 • Aan de resolutie heb ik al tijden niets veranderd. Eerst wilde WMP niet meer omhoog (uit arren moede gebruik ik nu VLC), toen Firefox, nu ook Explorer. Eigenschappen snelkoppelingen: geen idee hoe dat moet, ik ga wel even zoeken. Bedankt voor de snelle antwoorden.
 • eigenschappen: rechtklikken op snelkoppeling
 • Ik heb je tip geprobeerd, maar volgens mij leg ik het begrip 'taakbalk' verkeerd uit. Links onderin, naast start, heb ik een serie icoontjes, ik geloof dat die snelkoppelingen heten. Als ik die aanklik, verschijnt in de blauwe balk rechts ernaast een geminimaliseerd venster van dat programma. Ik zie dan bv. Computer!Totaal staan, maar als ik dat venstertje aanklik verandert er niets. Ook niet als ik op 'maximaliseer' klik. Geldt voor WMP, Firefox en IE; E-mail en Word lukt gek genoeg weer wel.
 • onderbalk links= startknop
  onderbalk tweede van links = snelstartbalk (met die icoontjes)
  onderbalk rechts = systemtray (programma´s die aan staan)
  tussen snelstartbalk en systemtray = taakbalk

  snelkoppelingen zijn o.a. de icoontjes in de snelstartbalk.
  als je daarop rechtsklikt kun je de eigenschappen van dat icoon wijzigen.

  overigens een lastig naspeurbaar probleem. ik vond wel dit met enkele mogelijke fixes:
  http://help.lockergnome.com/windows/ftopic-269191-20.html
 • Leuk dat je zo meedenkt, Derk. Het is voor het eerst dat ik op een forum als dit iets post (uit wanhoop, inderdaad), mooi om te zien hoe snel er reacties komen.
  Heb het programmaatje gedownload en overgezet op mijn pc, maar helaas… 'Fixed', las ik, maar FF en IE en WMP komen nog steeds niet van de taakbalk af. Eraf gooien en opnieuw installeren dan maar, met alle gegevensverliezen van dien?
 • En het voorgestelde systeemherstel al gedaan, uiteraard naar een datum van voor het probleem.
 • Systeemherstel hielp in zoverre dat IE weer uitklapt. FF en WMP nog steeds niet. Nadeel is wel weer dat arcsoft in de war was en gedeïnstalleerd moest worden.
  Tsja, wat nu… Zou het helpen om FF te wissen en opnieuw te installeren? Of neem ik daarmee het probleem niet weg?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.