Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP boot niet meer

jimmybob
6 antwoorden
 • Hallo

  sinds vanavond start mijn toshiba sattelite a100-683 laptop niet meer op.

  Situatie is als volgt: ik sluit mijn laptop af (niks aan de hand), en wil hem wat later opnieuw opstarten. Windows start op, ik log in, en zie alleen mijn achtergrond. Windows Explorer (explorer.exe) verschijnt niet. Ik sluit mijn laptop af en wil hem vervolgens opnieuw opstarten.

  Ik zie bij het opstarten nog even het Toshiba logo verschijnen, één keer de _ knipperen en vervolgens blijft het beeld zwart. Verder niks. Als ik het vaker probeer, blijft het probleem. Ook wanneer ik opstart zonder accu in de laptop, blijft het probleem hetzelfde.

  Ik heb afgelopen weken geen dingen geïnstalleerd of gedownload, mijn AVG is helemaal up-to-date en de laptop is niet overdreven warm.

  Weet iemand wat er aan de hand is/ kan zijn en wat de oplossing is? Harde schijf gewoon kapot? Of iets mis met XP dat ik gewoon met een XP-cd kan oplossen? Is die harde schijf nog te redden? En is het mogelijk een nieuwe harde schijf in te (laten) bouwen?

  Alvast bedankt!


  Link toshiba sattelite a100-683 http://nl.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=NL&DISC_MODEL=0&ACTION=PRINT_WITH_BACK&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=117959
 • Hoi heeft U niet toevallig de Update van AGV geinstalleerd die duizenden computers lamlegde zodat ze niet meer konden opstarten? :roll:
 • Nee, ik update mijn AVG elke dag en was al enkele updates van AVG verder dan die update van AVG die problemen veroorzaakte. Dus dat kan het probleem niet zijn.

  Wel is er het volgende: Vanochtend probeerde ik nog maar een keer op te starten, en er gebeurde hetzelfde als in de post hierboven. Totdat, ineens, het volgende bericht verscheen (zwart scherm, witte letters):

  [i:30dc244113]Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden:
  \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

  U kunt proberen om dit bestand te repareren door Windows Setup te starten vanaf de originele CD-rom
  met installatiebestanden. Kies 'R' in het eerste scherm om de reperatieprocedure te starten. [/i:30dc244113]

  Betekent dit dat de harde schijf nog intact is? Dat ik gewoon moet booten vanaf een originele windows CD, moet repareren en dat ik alles dan nog heb?
 • Een deel van het register is beschadigd.

  http://support.microsoft.com/kb/307545/nl

  Lees deel drie eens aandachtig.


  Je kunt ook een BartPE cd freubelen of die op een USB stick zetten waarin je die handeling kunt verrichten.

  http://www.nu2.nu/pebuilder/
 • Bedankt voor je antwoord Lange Pier. Dit weekend had ik tijd en wilde ik mijn systeem maar eens gaan herstellen, volgens de procedure die stond op de door jou geleverde link. Ik loop echter tegen het volgende aan:

  Toshiba leverde bij de Laptop geen XP-cd, slechts een productherstelCD.
  Wanneer ik boot vanaf deze CD, start er automatisch een toshiba herstelprogramma op op. Er komt dus geen Welcome to Setup screen van Windows zelf, zodat ik niet op R kan drukken om de recovery console op te starten.

  Ik moet dus het programma van Toshiba gebruiken om mijn systeem te herstellen (??). Nu heb ik hier helaas maar twee opties:

  1. Kies voor het uitpakken een partitiegrootte in gigabytes. De vaste schijf wordt volledig gewist. Als ik hier op klik, staat er: "de vaste schijf wordt volledig gewist, wilt u doorgaan?"

  2. Formatteren en herstellen naar een bestaande eerste partitie op de vaste schijf. Als ik hierop klik, staat er: "Wilt u deze partitie gebruiken? Windows NT NTFS. Partitiegrootte 57 GB. Opstartbaar: Ja"

  Ik durf momenteel beide procedures niet uit te voeren, omdat ik niet kan inschatten wat de gevolgen hiervan zijn. Mijn laptop is opgedeeld in een C en D schijf, beiden 57 GB. Nu heb ik dus een aantal vragen.

  -De genoemde 'vaste schijf' bij optie 1, is dat de C schijf of zowel de C als D schijf?
  -Ben ik sowieso de gegevens op mijn C schijf kwijt?
  -Kan ik een windows XP van iemand anders gebruiken om het systeem te herstellen (ivm de licentiecode)?
  -Kan ik zorgen dat is toch in de recovery console van Windows terecht kom, en dus niet dat Herstelhulpprogramma van Toshiba?

  Ik doe hard mijn best het probleem te herstellen, maar tot nog toe kom ik er niet uit. Hulp is natuurlijk nog steeds welkom. Thanks in advance!


  PS ik heb ook de site van BartPE gelezen, maar begrijp niet zo heel goed wat ik dan moet doen. Zou je me dat in het kort kunnen uitleggen? Of werkt dat ook niet ivm Toshiba :S?
 • http://www.thecomputerparamedic.com/files
  c.iso

  Brand deze iso als image op een cd en start er mee op, dat is de XP recoveryconsole.

  Of leen een XP SP2 cd en maak er een BartPE cd van volgens de eerder gegeven link, krijg je een werkende XP vanaf een CD of stick waarin je de handelingen kunt verrichten.


  Zoek de volgende bestanden uit de map system volume information\restore met een aantal cijfers\RP met een cijfer\snapshot.
  T.w.;
  _REGISTRY_USER_DEFAULT
  _REGISTRY_MACHINE_SECURITY
  _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE
  _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM
  _REGISTRY_MACHINE_SAM

  deze in b.v. TotalCommander kopieëren en renamen in
  DEFAULT
  SECURITY
  SOFTWARE
  SYSTEM
  SAM

  naar de windows\system32\config map

  In dit geval zou system voldoende moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.