Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen essentiële updates zonder SP3?

Anoniem
lion
5 antwoorden
 • Ik heb hier nog 1 machine staan waar SP3 nog niet op staat. De rest wel.
  Het typische is nu, dat net die ene machien (een laptop) bij een bezoekje aan de WindowsUpdate pagina uitsluitend SP3 (als "verborgen" update) laat zien. De overige (waarvan ik weet dat ze er zijn; het is patchdag) worden niet gemeld.
  Zou het kunnen zijn dat er geen essentiële updates worden gemeld voordat SP3 op het systeem staat….? :roll:
  (Het vreemde is dat "ReportingEvents.log" wel aangeeft dat-ie 7 updates "gedetecteerd" heeft).
  Iemand die meer weet hieromtrent? :?
 • Mijn updates kwamen vandaag ( Woensdag )

  Op de ene PC 8 stuks ( XP home )

  Op de andere 20 stuks ( XP professional )

  Beide PC hebben SP3
 • O ja en een van de updates is een veiligheids update voor SP3.
 • Tja, het gaat mij er niet om wat er aan updates gemeld wordt op systemen [u:ee2ea4cfa6]MET[/u:ee2ea4cfa6] SP3, maar wat er gebeurt op systemen [u:ee2ea4cfa6]ZONDER[/u:ee2ea4cfa6] SP3!

  En inderdaad: vandaag vastgesteld dat je updaten zonder SP3 wel kan shaken…. Hetzelfde als destijds op een XP Pro machien hier: "[b:ee2ea4cfa6][i:ee2ea4cfa6]Update is not allowed to download due to regulation[/i:ee2ea4cfa6][/b:ee2ea4cfa6]"….!
  Dus vandaag op die XP Home laptop toch maar eerst SP3 verzorgd, waarna de overige essentiële updates ook ineens klaar stonden.

  Het meest merkwaardige van dit alles (je broek zakt er vanaf) is, dat men zelfs bij de Support afd. bij Microsoft hier totaal geen weet heeft van het feit dat het hele update verhaal simpelweg stopt als SP3 niet aanwezig is….. :?

  Edit:
  Zie ook dit draadje…!
 • [quote:5347257c36="lion"]ja, het gaat mij er niet om wat er aan updates gemeld wordt op systemen MET SP3, maar wat er gebeurt op systemen ZONDER SP3! [/quote:5347257c36] Ik weet niet waarom bij jouw er geen security updates worden aangeboden onder XP met Service Pack 2. Maar volgens deze info van Softpedia zou je onder XP met Service Pack 2 nog tot 13 juli 2010 security updates kunnen ontvangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.