Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista verkenner.

Lange Pier
5 antwoorden
 • In de verkenner staan tal van items met een pijltje, links dus, naar zaken die dan niet toegankelijk zijn. Zéér irritant. Zie het voordeel niet van die verandering in de oude vertrouwde XP-verkenner.
  Hoe kan ik die nutteloze zaken verwijderen?
  NB: heeft niets met die al even irritante vraag om beheerdersbevestiging te maken; gebruikersaccountbeheer al meteen na installatie uitgeschakeld. Wat dan weer een tijd lang resulteert in irritante herinneringen daaraan. (Is Vista ontwikkeld voor dummies?).
 • Zit je op klagen ofzo :? , niemand wordt gedwongen om Vista te gebruiken, er zijn genoeg Linux distributies.

  Die links zijn gemaakt om de boel beter te beveiligen inderdaad voor dummies en waarom moeten die weg en wat stoort je eraan.

  En als je in die mappen wilt neuzen, wordt baas van alles.
  http://www.vistainfo.nl/vista_workshops/vista_workshops/word_zelf_de_baas_over_windows_vista.html
 • [quote:9ecd1cc167]niemand wordt gedwongen om Vista te gebruiken[/quote:9ecd1cc167]
  Ik vind dat soort opmerkingen altijd nogal kinderachtig.
  Als je op een avond geen fatsoenlijk TV-programma kan vinden, schijn je hem gewoon uit te moeten zetten. Daar koop je geen TV voor.
  Als je bij de garage komt met een auto die belabberd rijdt en de monteur zegt "blijf je toch lekker thuis", ben je geen steek verder gekomen.

  Veel "verbeteringen" in Vista tov XP betreffen m.i. gadgets en speeltjes die leuk zijn voor discomeisjes van vijftien; ik heb er niets mee.
  Beveiliging is natuurlijk wél een goede zaak, maar hoe je die aanpast kon wat beter aangegeven worden.
  Ik ben de absoluut enige eigenaar/administrator/excecutor/opzichter/whatever van deze laptop, dus wil overal meteen bij kunnen. Het aloude waarschuwingsvenster "weet je het zeker?" geeft dan nog voldoende beveiliging tegen fatale vergissingen. Wat voor kastdeurtjes je thuis ook op slot doet; het keukendeurtje waar je bierglazen achter staan mag best permanent onafgesloten. Kan geen kwaad.

  In ieder geval bedankt voor de link; ik heb een paar zaken daarin uitgevoerd. Desondanks staan er nog steeds links in de verkenner die leiden tot een niet toegankelijke map. Blijft lastig. Want ik stoor me inderdaad aan overtollige zaken. Houd van een absoluut overzichtelijk en geordend systeem. Beroepsdeformatie :wink:
 • Tja, antwoorden worden vaker "kinderachtig" genoemd als ze te dicht bij de waarheid komen, want kinderen en dronken mensen…………… :D

  En die vergelijkingen zijn ook niet echt je van dat, mompel iets van tang en varken. :wink:

  Overigens zijn die links niet toegankelijk maar wel de mappen waar ze naar toe leiden, als je maar eigenaar bent.

  Ook kun je in de mapoties alles zo zetten dat je ze niet ziet, heb je ook geen ergenis.
 • Over tang en varken gesproken.

  De beoordeling van de "nieuwste snufjes" van een nieuw OS is een subjectieve zaak; net zoals velen ermee weglopen vinden anderen het ballast.
  Waar het hier om gaat is dat de instructies om e.e.a. naar je hand te zetten overzichtelijker zouden moeten zijn. Nu zie je soms door de bomen het bos niet meer.

  Gebruikersvriendelijke interface heet dat. Niet iedereen is nerd, freak of wat ook die uren per dag achter de PC zit; 95% van de computerbezitters heeft een systeem dat loopt als een versnellingsbak vol grind, en dat komt mede door gebrek aan duidelijkheid. Wel is het zo dat velen dat niet eens in de gaten hebben, maar dat mag geen maatstaf zijn voor de programmeurs.

  Tenslotte; dat tegelijkertijd opvoeren van hetzelfde probleem in meerdere forumonderdelen niet getolereerd wordt is begrijpelijk.
  Dat men er op meerdere forums gaat kijken, zoals je zelf blijkbaar ook doet, is normaal. Om in een ander forum mijn bericht te blokkeren door een link naar dit forum is dan ook op zijn zachtst gezegd aanmatigend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.