Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista met 256 mb

Anoniem
Verhoeven
8 antwoorden
 • Graag wou ik jullie laten weten, dat als je toevallig een pc'tje hebt liggen met 256mb geheugen en minimaal 1.2Ghz processor hebt. Dat je gewoon VISTA kan installeren!! nou zegt Microsoft zelf van dat je minimaal 512mb nodig hebt om Vista te kunnen draaien gelul dus!! :?

  Ik heb namelijk Vista Home Premium geinstalleerd op een machine met 256mb geheugen en een Intel Pentium 3 processor van 1.2Ghz. En ik zeg jullie heel eerlijk dat hij heeeeel soepel netjes en snel draait! Aero 3dflip alles werkt helemaal super gewoon net als op een snelle pc. Alleen het enige nadeel wat ik gemerkt heb met 256mb geheugen is dat als je echt ongelovelijk veel toepassingen op de achtergrond uitvoert zoals Messenger, media player en blabla bla.. dat dan als je bijvoorbeeld dan ook nog youtube video wilt kijken dat je schokkerig beeld krijgt. maarja niemand dwingt jou ook om 11 toepassing tegerlijketijd te opene he.. :)

  Voor de rest moet ik zeggen dat ie zelfs veel soepelder loopt dan Windows xp!!

  Ik zal je ook zeggen dan ik Vista op een pentium 3 laptop heb geinstalleerd van 600 Mhz en 256mb geheugen. Nou daar moet ik wel eerlijk over zijn dat ie nogal traag is met opstarten ervan, maar als ie eenmaal opgestart is dat ie ook wel soepel loopt, ik zou zeggen probeer het gewoon en zie het zelf dat Microsoft weer eens overdrijft!

  Alleen raad ik je dan wel erg aan om de volgende services uit te schakelen om meer snelheid en geheugen ruimte te winnen.

  Service 1. Superfetch << schakel die uit dit service vreet je geheugen op door er van alles in te cachen..

  service 2. Windows Search << schakel die uit is ook een soort chace

  service 3. Windows defender, en schakel ook meteen de programma uit via start alle programma's en dan opties.

  En dan als laatst Systeemherstel uitschakelen via eigenschappen deze computer..
 • [quote:164c7d6ab6]ik zou zeggen probeer het gewoon en zie het zelf dat Microsoft weer eens overdrijft!
  [/quote:164c7d6ab6]

  Dit heeft denk ik niets met overdrijven te maken, maar om een richtlijn aan te geven van een systeem waarbij het OS optimaal werkt.

  Met Windows XP is het zelfs gelukt om het op een 7MHz pc met 20 MB ram te installeren.
  http://www.winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm
 • En wat gebeurt er als je office opstart?
 • [quote:6b79897835="gerben"]En wat gebeurt er als je office opstart?[/quote:6b79897835]

  Een zeer lange laad tijd denk ik :?
 • En waarom zou iemand Vista willen draaien op een dergelijk oude pc? Je kan niet gamen, je kan ongetwijfeld geen office gebruiken, als je muziek draait dan reageert je pc niet meer…
  Beetje onzinnig… Blijf dan lekker op XP
 • Typisch geval van "waarom?". Dit zijn van die PC's waarvoor je afvalbelasting voor moet betalen ipv dat je ze kan verkopen. :lol: Maar toch grappig dat t kan, maar niet alles wat kan moet hè…. :wink:
 • tja leuk maar ik zie werkelijk het nut er niet van in.
  Je computer wordt langzamer dan met XP, je kan er minder mee… kans is groot dat hij gewoonweg vastloopt… dus ik raad het mensen die een goed werkende XP pc hebben absoluut AF!!!

  Voor je het weet hebben we hier 10 topics met mensen die er weinig verstand van hebben die hun pc voorzien hebben van Vista en vervolgens diep in de shit zitten, want die kans is mega groot.
 • Wat goed van jou..! Gefeliciteerd!

  En nu? Pong spelen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.