Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opstart / afsluit probleem

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Mijn windows start raar op en afsluiten is een drama.

  Met opstarten krijg ik nu een horizontaal raampje met mijn gebruikersnaam en daaronder ruimte voor een wachtwoord. Aangezien ik geen wachtwoord hanteer kan ik gewoon op enter drukken. Dit was nooit zo en ik wil daar graag vanaf. want het duurt vandaaruit ook lang voor dat mijn startbalk verschijnt. Ook met afsluiten/herstarten krijg ik dat horizontale raampje waarbij ik dan door verschillende opties kan scrollen wat ik wil doen. afsluiten, uitloggen, herstarten slaapstand. Wat ik ook kies, blijf ik een zwart beeld houden met een beweegbare muispointer. het duurt ongeveer 7 minuten voor de pc volledig uit gaat :?

  Dit probleem is gekomen nadat ik een instelling heb gedaan voor desktop sharing. Ik heb daar toen een wachtwoord voor moeten aanmaken. Echter heb ik dit na enige tijd weer ongedaan gemaakt omdat ik het niet meer gebruik. Wachtwoord weggehaalt. maar de verandering blijft dus. het wachtwoord is dan wel weg, mja de hele instelling schijnt dus neit te verdwijnen. iemand een oplossing voor dit probleem?
 • Welke Windows versie is het.

  Op de volgende manier kan je het CTRL+ALT+DEL aanmelden, in en uit schakelen.
  http://www.pcwebplus.nl/tsoft/xpcad.htm

  Voor de Vista optie kijk hier.
  http://www.pcwebplus.nl/tsoft/vistacad.htm
 • Windows xP sp3. Het gaat hier niet om het CTRL+ALT+DEL. Het hele afsluit raam is veranderd. Voorheen had ik gewoon 3 knoppen naast elkaar zoals iedereen dat gewend is zegmaar. de knoppen met standby, afsluiten en opnieuw opstarten. Dat is nu een horizontaal raam geworden waar ik in kan scrollen voor die opties. Nogmaals het is allemaal veranderd nadat ik een wachtwoord had ingesteld voor de desktop deling. Nu ik dat weer weggehaalt heb blijft het neven effect dus gewoon achter.
 • systeemherstel……? :wink:
 • systeem herstel is het eerste wat ik definitief uitzet na een installatie.
  Ik kan ook even mijn kloonschijf er inhangen natuurlijk, dan is het ook opgelost. Maar dat vind ik wat te simpel en is allerminst leerzaam. Er zal toch zeker wel een oplossing zijn voor dit probleem? Of op zijn minst iemand die uberhaubt weet waarom dit zo veranderd. Want deze verandering is opzich niets nieuws. Ik heb het in het verleden ook vaak gehad, en nu wil ik dus weten wat dat is en hoe je het oplost.
 • Probeer de UPHclean tool om opstarten / afsluiten te versnellen.

  Set onderstaande in een text bestand en save als .REG. Daarna uitvoeren:

  Windows Registry Editor Version 5.00
  ; Select classic (0) logon screen or welcome (1)
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
  "LogonType"=dword:00000000
  "ForceAutoLogon"="1"
  "AutoAdminLogon"="1"
  "DefaultPassword"=""
 • Dat lost de inlog procedure op, maar nog niet het werkelijke probleem. Waarom duurd het langer voor dat explorer is opgestart en afsluiten is helemaal geen normale gang van zaken met minimaal 4 minuten.

  Het inloggen kan ik ook oplossen met tweakui, wat ik ook al gedaan had. Er is blijkbaar iets in mijn register veranderd waardoor dit nu gebeurd. Want ook als ik een andere gebruiker aanmaak blijft dit zo. dus nog kort samengevat:

  Na het instellen van desktop deling moet ik inloggen en duurt het langer met opstarten en afsluiten. De instellignen van desktop deling kunnen niet ongedaan gemaakt worden, het simpel verwijderen van het wachtwoord veranderd niets.

  Hoofdvraag is eigenlijk: waarom veranderd de hele lookout van het opstart en afsluit scherm na de instelling desktop deling? :? En waarom kan ik dat niet ongedaan maken?

  EDIT: Ik heb een ouder opgeslagen register teruggezet, dat lost in iedergeval de lange afsluit tijd op. Maar nog niet de visuele veranderingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.