Vraag & Antwoord

OS Windows

dualboot Vista - XP zwart scherm

Anoniem
laurens123
4 antwoorden
 • hey mensen
  ik heb op mijn pc vista en xp staan en heb met easyBCD een dualboot configuratie ingesteld. Verder heb ik de bestanden Boot.ini NTLDR en NTDETECT.com gedownload en in C: en D: gezet (om er zeker van te zijn dat ze bij het opstarten gevonden zouden worden).
  Als ik nou mijn PC opstart krijg ik keurig een keuze uit windows vista en windows xp maar bij het kiezen van xp krijg ik alleen een zwart scherm.. verder geen schijf activiteit of wat dan ook.
  Vista werkt geweldig. Ik heb gelezen dat als je een zwart scherm krijgt dit ligt aan dat NTLDR wel wordt gevonden maar NTDETECT niet.
  Verder staat er nergens een oplossing alleen maar "download hier ntdetect".
  Die heb ik dus al en staat in dezelfde map als NTLDR.
  Iemand ideeën wat er mis is??
 • Ik weet niet wat er mis is, tevens ook niet waarom je de bestanden Boot.ini, NTLDR en NTDETECT.com hebt geplaatst, want dit heb ik niet hoeven doen om een werkende dual-boot te krijgen, na het installeren van eerst XP en toen Vista (volgorde is belangrijk om het direct te laten werken), kan dus mogelijk kwaad doen.

  Installeer eens 'VistaBootPro' (kan zowel op XP als op Vista) en probeer het hiermee te fixen.
 • Ik heb xp over vista geinstalleerd.. Ik weet dat dat onhandig is maar ik heb een voorgeinstalleerde vista met alleen een recovery cd dus ik neem aan dat ik niet een clean install kan doen van vista. :(
  Daarom heb ik het maar zo gedaan.

  Als XP later wordt geinstalleerd wordt het bootbestand van Vista overschreven. Door onhandig geklungel van mij werkte toen vista niet meer en heb ik die met de recovery cd gerepareerd.
  Daarmee zijn de bootbestanden van XP weer overschreven.
  De bootbestanden van XP zijn in ieder geval Boot.ini, ntldr en ntdetect.

  Met easybcd wilde ik xp in de vista boot zetten. Dat is opzich gelukt maar xp miste dus die bestanden en om die reden heb ik die gedownload en opnieuw in de root van beide partities geplaatst (C:\ en D:\).

  Ik heb dit allemaal al eerder geprobeerd met Vistabootpro maar dat gaf naast een hoop problemen ook een hoop foutmeldingen en ik vond easybcd dus prettiger.

  Nu krijg ik dus een zwart scherm wat volgens de troubleshooting guide van easybcd betekend dat ntldr wel is gevonden maar ntdetect niet hoewel die volgens instructies in dezelfde map (root directory) als ntldr staat.

  Ik heb de boot.ini ook handmatig aangepast maar dat leverde geen enkel verschil op.

  Thnx voor de hulp anyway :D maar ik kom er nog steeds niet uit :(

  Edit: Een vraag die verder los van de rest kan worden beantwoord.. Als xp op een logisch station in een uitgebreide partitie staat, maar de boot.ini op de opstartpartitie staat, kan xp dan wel opstarten?
 • Ik zou even kijken bij een onbeschadigde XP installatie hoe daar het een en ander geregeld is met de betreffende bestanden (plaatsing in welke directory, opbouw) en dit dan weer net zo regelen in de beschadigde XP installatie. Hierna zou VistaBootPro het eventueel moeten kunnen regelen.

  Sorry, geen idee m.b.t. de tweede vraag, heb geen kennis van de specifieke functie van boot.ini/laat het regelen door VistaBootPro, is wel uit te proberen lijkt me.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.