Vraag & Antwoord

OS Windows

Zwart scherm windows xp, muis nog te bewegen

Anoniem
pietervs
2 antwoorden
 • Ik heb problemen met windows xp service pack 3.
  Het begon 9 dagen geleden toen ik de computer in de ochtend opstarten. Hij liep vast met een zwart scherm, alleen de muis kon ik nog bewegen, nog voor dat ik de gebruiker kan kiezen(na een paar keer klikken liep de comp als nog vast). Toen startte ik de computer opnieuw op en hij deed het weer gewoon(nou gewoon geen explorer loopt ie van vast). Virus scan gedraait op gebruiker(stom dat ik het niet deed op pieter). Er waren 3 trojans en 3 worms gevonden en dus verwijdert. Dus ik dacht nou die doet het weer gewoon. Dus niet: volgende dag startte ik de computer op en liep hij weer vast. Weer opnieuw opgestart gebeurde het zelfde. Pas bij de derde keer deed ie het weer en dus had ik pieter maar gescant. Weer virussen gevonden(geen idee of het de zelfde waren want ik had ze verwijdert, heel dom XD, wel het zelfde aantal). Ik moest hem steeds vaker overnieuw opstarten om hem te laten werken. Daarna nog virusscan gedraait niks gevonden.

  Uiteindelijk nadat ik hem 10 keer opnieuw moest opstarten om hem te laten werken heb ik het maar opgegeven. Ik heb GEEN back-up gemaakt. Dus daarom is het laatste wat ik wil doen is hem opnieuw installeren. Veilige modus werkt niet(F8 dus). Ik kom wel in de bios. Ik denk gewoon normaal: system temperature (nog):28 graden. Wordt meestal gewoon 43(denk normaal). Cpu temperature 33 graden, cpu fan speed 1323(geen idee of het belangrijk is), current system fan2 speed 435 rpm. Power fan speed 0rpm. System fan1 speed 0rpm. Toen ik nog kon inloggen deed system restore het niet meer. Restore punten waren weg en ik kon geen restore punten meer maken.

  Programma's voor virussen en mailware: AVG Spyware en firewall en voor mailware: Adware. Nadat ik dus had gescant is er nooit meer wat gekomen zover ik weet.

  Info pc:
  Gigabyte GZ-X1 Black
  Gigabyte GE-R460-V1 Superb 460W
  Gigabyte GA-EP35-DS4 (V2.1) S775
  Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
  3x Jetram 1GB DDR2-667
  Gigabyte GV-NX88T512HP 8800GT 512MB
  2x NEC AD-7191S DVD/RW 20x+DL Black Bulk
  WD WD5000AACS 500GB 7200 16MB SATA/300
  Logitech G15 Gaming Keyboard
  Logitech MX400 Performance Laser Mouse
  Acer P223Ww

  Half jaar oud.

  wie mij kan helpen graag(sorry voor de hoeveelheid van de text :wink: )
  en ssoms staat het dubbel op

  ps: ik ben een noob dus niet te moeilijk en sleutelen in mijn kast doe ik ook niet zo graag want hij is namelijk niet goedkoop.
 • Dat probleem heb ik ook gehad. De pc gaat echter wel uit, maar kan wel 6 minuten duren. Ik weet ook niet wat het probleem veroorzaakte. Ik heb het opgelost door een ouder opgeslagen register terug te plaatsten. Anders weet ik geen oplossing, overigens had ik geen virus, dus wellicht was dat probleem toch iets anders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.