Vraag & Antwoord

OS Windows

Terug zetten Image van C:\ partitie voor XP en Vista

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Ik heb mijn harde schijf in drie partities opgedeeld: C: voor het systeem, D: en E: voor mijn eigen data (dit geldt voor zowel een XP als een Vista PC)
  Nu wil ik een image maken van mijn systeem partitie (C: dus) en deze zo geregeld opnieuw maken. Alleen als er een volledige crash is en ik de hele C: volledig met de Image wil overschrijven, weet ik niet hoe ik dat moet doen. Ik kan niet vanuit Windows de Image terugzetten, omdat ik dan de systeempartitie gebruik.
  Ik denk b.v. dat ik een opstartbare CD moet maken waarbij ik het hele terugzet proces vanaf de CD kan voltooien. Alleen hoe ik dat moet doen en wat er op de CD moet komen weet ik niet.
 • Een bedenking en een vraag:

  Waar ga jij je image op bewaren? Toch op een àndere schijf of op een dvd vermoed ik (best dus niet op je hoofdschijf, want als die crasht, kan je ook aan je image niet meer aan.

  Met welk programma ga je die image maken?
 • Als je een externe schijf hebt, is dat een goede optie, om je images te bewaren. Er zijn diverse programma's die dergelijke image backup kunnen maken, en kunnen booten met een eigen cd.

  http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/
  http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html (freeware)
  http://ping.windowsdream.com/ping.html (open source)
 • Ik wou met DriveImageXML (zie ComputerTotaal van dec) de Image maken. Ik was bang dat als ik die op externe schijf zet, deze misschien niet vanaf het besturingssysteem op de opstart CD te benaderen is, dat moet ik nog uitproberen, als dat wel kan dan natuurlijk op de aparte schijf.
  Na enig zoeken heb ik iets gevonden om een Windows besturingssysteem op een opstartbare CD te zetten en dus vanaf die CD alle partities met bestanden te kunnen benaderen. Ik moet dit nog uitproberen.
  Dit programma heet BartPE te vinden op www.nu2.nu
  Dit kan ook NTFS partities benaderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.