Vraag & Antwoord

OS Windows

Activatie Windows XP

Anoniem
jolo
12 antwoorden
 • Beste Lezers.

  Het jaar begint voor mij met hoofdpijn. Ik heb een PC staan waar [b:f0f455ad59]Windows XP professional[/b:f0f455ad59] op draait.

  Al een dag of 10 geeft deze versie aan dat ik moet activeren, vervolgens koos ik "ja" en kreeg ik het bericht dat dit in het verleden al succesvol gebeurd was. Desondanks verdween het venster niet na opnieuw opstarten.

  Geen probleem maar nu na het verstrijken van die 10 dagen geeft hij dit nog en krijg ik geen toegang meer tot mijn systeem. Ik nu nog steeds kiezen voor activeren maar dan geeft mijn pc aan dat dit reeds gebeurd is.

  Iemand een oplossing?
 • kan je wel opstarten in veilige modus?
 • Nee dit gaat niet ook dan krijg ik een melding waarin ik gedwongen word tot activatie.
 • Merkwaardig. Bij mijn weten zou gewoon moeten kunnen opstarten in veilige modus. In veilige modus van XP kun je zelfs niet eens activeren. Wellicht is je XP installatie beschadigd. En zou je eenrepair install kunnen overwegen. Check ook nog op de site van Microsoft over onderwerp Procedure: Windows XP activeren, waarin ook enkele Probleemoplossing staan.
 • Oke ik heb de orginele Windows XP proffesional CD maar als ik deze erin doe voor opstarten krijg ik geen (her-)installatiescherm. Hoe zorg ik ervoor dat ik deze wel te zien krijg?

  En hoe groot is de kans dat ik hierdoor al mijn gegevens op mijn C: schijf kwijtraak?
 • [quote:2cb3f3a438="wopwopwoppp"]Oke ik heb de orginele Windows XP proffesional CD maar als ik deze erin doe voor opstarten krijg ik geen (her-)installatiescherm. [/quote:2cb3f3a438] Welke schermen krijg je dan wel te zien? En gaat het wel om een installatie CD? Of heb je een XP Recovery CD?
  [quote:2cb3f3a438="wopwopwoppp"]En hoe groot is de kans dat ik hierdoor al mijn gegevens op mijn C: schijf kwijtraak?[/quote:2cb3f3a438] Bij die repair install link van Michael Stevens, behoud je data. Bij een XP Recovery CD ben ik daar minder zeker van. Deze info zou in de handleiding terug te vinden zijn. Wellicht kun je beter van te voren een back-up van onmisbare documenten maken, naar een extern media.
 • Ik heb een XP prof. installatiecd. maar geen back-up gemaakt van gegevens naar een externe schijf hoe is dit mogelijk?

  En hoe werkt de herinstallatie verder dan?
 • Oke prima bedankt voor je hulp. Ik denk dat ik er een CD van maak inderdaad. Nu ben ik een file van UBCD4WIN aan het downloaden.

  Als het lukt om over te hevelen. Formateer ik mijn C: schijf om vervolgens opnieuw te starten.
 • [quote:572b528534="wopwopwoppp"] maar geen back-up gemaakt van gegevens naar een externe schijf hoe is dit mogelijk? [/quote:572b528534]Normaal gesproken in XP veilige modus. Maar als dat ook niet werkt, zou je een back-up kunnen maken via een Live CD. Een andere mogelijkheid is de harddisk tijdelijk in een andere PC te plaatsen, naast de harddisk van die andere PC.
  [quote:572b528534="wopwopwoppp"] En hoe werkt de herinstallatie verder dan?[/quote:572b528534] Dat hangt er vanaf in hoeverre je de instructies van die repair install link van Michael Stevens hebt kunnen uitvoeren. Of check anders deze link over Windows XP Clean Install voor de afbeeldingen. Bij een Clean Install wordt al je data van de C schijf verwijderd.
 • Een live CD is een optie maar ik betwijfel of ik deze op dit moment nog kan aanmaken. Is dit ook geschikt als je bijvoorbeeld maar ongeveer 600 mb aan foto's en documenten wil behouden?

  Hoe kan ik zo'n cd creeeren?
 • [quote:deaa5337c5="wopwopwoppp"] Is dit ook geschikt als je bijvoorbeeld maar ongeveer 600 mb aan foto's en documenten wil behouden? [/quote:deaa5337c5] Waarom zou dat een probleem moeten zijn. Zolang je maar de beschikking hebt over een back-up medium, waar dit op past. Zoals een CD-R of een externe harddisk.
  [quote:deaa5337c5="wopwopwoppp"] Hoe kan ik zo'n cd creeeren? [/quote:deaa5337c5] Die info is meestal te vinden op de site, waarvan je de Live CD download. Bijvoorbeeld op de site van UBCD4Win staat dat bij How to build.
 • [quote:f5f1014371="wopwopwoppp"] Hoe kan ik zo'n cd creeeren?

  Die info is meestal te vinden op de site, waarvan je de Live CD download. Bijvoorbeeld op de site van UBCD4Win staat dat bij How to build.[/quote:f5f1014371]

  Ik heb nu een file gedownload zoals je weet. Hoe nu verder? Moet ik deze file op een schijf branden en vervolgens in mijn 'zieke' pc doen. Krijg ik op die manier toegang tot mijn bestanden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.