Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden verwijdert alvorens te deinstalleren

8 antwoorden
  • Mijn dochter heeft bepaalde programma's van haar computer proberen te verwijderen door alleen de mappen weg te gooien. Nu ontstaan er problemen bij het deinstalleren en blijven de programma's in de softwarelijst staan. Hoe kan ik dit alsnog goed deinstalleren? Vast bedankt
  • Opnieuw installeren en vervolgens weer verwijderen.
  • Of je gebruikt Windows Installer CleanUp : http://support.microsoft.com/kb/290301/nl
  • Daar verwijder je niks mee. Je ziet het alleen niet meer. Dit is echt een paardenmiddel, zou ik pas als laatste mogelijkheid gebruiken.
  • Een degelijke regcleaner haalt ook een boel weg... (dit is trouwens de 'brute force' installatiemethode: alle mappen weg en de boel opschonen met een regcleaner. Dat er nog van alles nadien in je register blijft staan is geen probleem (meer met de huidige computers) .
  • Als je handig bent met de register editor: Start/uitvoeren/regedit Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Uninstall. Klik met de rechtermuistoets op Uninstall en klik op Zoeken. Voer (een gedeelte) van de naam van het weggegooide programma in en klik op "Volgende zoeken" De gevonden string moet in 1 van de sleutels staan die in "Uninstall" staan. Gooi de gehele sleutel weg. Herhaal dit voor alle wegggegooide programma's. Maak wel eerst een backup van het register. Als je niet ervaren bent met de registereditor, dan zou ik de truuk van Gerben uitvoeren. Sommige programma's laten zich ook de-intstalleren als de map waarin het programma stond al weg is. Je gaat naar start/configuratiescherm/software (XP) of start/configuratiescherm/programma's en onderdelen (Vista). Je zoekt het programma in de lijst op en je klikt op Verwijderen. Soms krijg je een foutboodschap met een melding of je het programma uit de lijst van geinstalleerde programma's wilt verwijderen. Klik dan op Ja.
  • Probleem opgelost. 2 programma's verwijdert zoals Gerben aangaf. Het derde wilde niet op die manier. Wel zoals Prin0096 aangaf. Bedankt allemaal! greetzz Tdv
  • vraag aan Passer: Dat er nog van alles nadien in je register blijft staan is geen probleem (meer met de huidige computers) . Waarom is dat geen probleem (meer) en waarom was dat vroeger wel zo? Dit omdat ik nog steeds zo veel mogelijk oude troep uit het register verwijder. Is dat dan overbodig werk?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.