Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Intalleren van driver voor usb 2.0

None
4 antwoorden
  • Hoewel mijn 'external 4 port mini hub usb 2.0', door xp wordt aanvaard en mij het advies geeft om de driver van 1.0 naar 2.0 te updaten; wil dit niet lukken daar dit bij het installeren van sp1 voor xp had moeten gebeuren. Helaas, bevind ik mij al in sp3 en wil xp de driver update voor usb 2.0 niet meer installeren. Hoe zou ik de installatie voor usb 2.0 op xp kunnen doen plaatsvinden?
  • Het installeren van een nieuwe driver heeft alleen zin als de chipset op het moederbord ook voor alle USB-poorten USB2.0 ondersteund. Indien dit niet het geval is dan is het dus niet mogelijk.
    Het is zinvol om in de technische gegevens van het moederbord te kijken of alle USB-poorten wel geschikt zijn voor 2.0. Het komt namelijk voor dat er op een moederbord een gecombineerde chipset zit die het aantal USB2.0-poorten beperkt e.e.a. heeft te maken met de totale bandbreedte die aangestuurd kan worden. Dus het is niet ongebruikelijk dat u van de mogelijke bijvoorbeeld 8 USB-poorten er 4 USB 1.* en 4 USB2.* zijn.
  • Indien de chipset USB 2.0 ondersteund en de chipsetdrivers zijn geïnstalleerd heb je na SP1 gewoon een enhanced USB 2.0 driver in apparaatbeheer staan, de USB 2.0 driver is van Microsoft.
  • Kijk zoals Lange Pier schrijft in Apparatenbeheer of er helemaal onderaan bij het item usb ook [i:6b03644e79]een enhanced [/i:6b03644e79] uitvoering bij staat.
    Zo niet, dan zit er niets anders op om een USB 2.0 PCI Card te kopen (15 - 20 euro) b.v. van Sitecom en steek die in je pc. Na automatische herkenning heb je weer 4 of 5 extra USB2.0 poorten. Het is wel aan te bevelen om dan ook 2.0 kabel te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.