Vraag & Antwoord

OS Windows

Ingewikkeld Probleem Itunes, Windows Home x64 ext. hdd

Anoniem
a.tip
9 antwoorden
 • Hallo.

  Ik heb vandaag mijn nieuwe pc ontvangen - waar ik overigens heel erg blij mee ben - en ben zojuist de hele avond bezig geweest al mijn gewenste programma's en instellingen weer te installeren.
  Bij iTunes stuitte ik op het volgende probleem:
  Eerst weigerde iTunes te openen omdat 'Itunes Library.ilt' op een schijf stond die beveiligd was, of ik niet gemachtigd was dit bestand te openen of zoiets dergelijks.
  Toen bedacht ik mij, dat ik het library bestand had opgeslagen op mijn externe harde schijf, om mijn playlist te bewaren (dacht ik :( ).
  Vervolgens zette ik de hele map van iTunes - waar het .itl bestand in stond - in de installatiemap van iTunes zelf (Program Files (x86) ), en ja hoor; iTunes opende.
  Helaas was mijn playlist verloren gegaan. Mijn fout, kennelijk had ik de library moeten exporteren om de lijst te bewaren. Ietwat chagrijnig begon ik mijn playlist maar weer handmatig aan te leggen. Wat blijkt nu; ik kan titels van albums en nummers niet bewerken. Dat wil dus zeggen dat ik alles maar ongeorganiseerd op m'n Ipod moet zetten, waardoor alles ongelofelijk onoverzichtelijk wordt.
  Ik denk dat dit te maken heeft met het eerdere probleem, namelijk die met dat ik de library niet kon openen zolang hij nog steeds op mijn ext. hdd stond (mijn muziek staat namelijk ook op mijn extern).
  Ik ben beheerder van de computer, en als het goed is tot alles gemachtigd. Ik las al her en der over dat iTunes 8 zou botsen met de 64 bit versie van Windows, maar ik heb geen oplossing gevonden.
  Weet iemand raad?

  PS: Het moge duidelijk zijn dat iTunes niet gebruik als mediaplayer. Ik gebruik het puur als communicatiemiddel met mijn iPod. Ik hecht namelijk veel waarde aan overzichtelijkheid op mijn iPod, en wil alle albums, artiesen en genres goed gerangschikt hebben. Vandaar :)

  Groet,

  Glenn
 • Heb je iTunes al eens opnieuw geinstalleerd (Setup met Administrator rechten uitvoeren. Rechtermuisknop op setup van iTunes doen en dan Als administrator uitvoeren). Volgens mij is je iTunes installatie van slag af omdat je hem eerst op je externe hdd geinstalleerd hebt en daarna zelf handmatig een folder hebt versleept.

  Mocht je iTunes echt niet meer aan de gang krijgen (zoals ik op mijn huidige pc) dan is Sharepod een geweldig gratis alternatief met dezelfde mogelijkheden als iTunes, alleen dan sneller en veel lichter qua geheugengebruik
 • We moeten eerst kijken inderdaad of itunes correct is.

  Maak in Itunes de gehele library leeg. De itunes lib is een verzameling snelkoppelingen naar je mp3 bestanden, dat kan geen kwaad dus.
  Klik in voorkeuren - geavanceerd aan dat je bestanden NIET maar itunes music moeten worden gekopieerd.
  Op itunes en laat het je gehele map inlezen in de lib, "bestand - map toevoegen aan bibliotheek". Het maakt niet uit waar deze map staat, ook vanaf de externe schijf hoort dit te werken of via een netwerk.

  Controleer of de tags een beetje kloppen, itunes heeft moeite met APE tags, ik gebruik altijd ID3v2. Als je mappen structuur op je schijf eigenlijk al een goede indeling heeft zijn er programma's (bv tagscan) die de mp3 kan taggen met behulp van de bestandnaam en de map namen, zelfs 1 map hoger.

  Als de mp3's goed getagged zijn is het fijn werken met itunes.

  nb zorg dat al je muziek niet in WMA formaat is.
 • Even terzijde.
  Game_men, Kun je in Sharepod bestaande iTunes afspeellijsten importeren?
  Ik vind iTunes erg langzaam opstarten en zou Sharepod wel eens willen proberen.
 • Langzaam?

  Ik heb 30.000 mp3 bestanden en itunes start in 2 a 3 seconden. Hoe lang duurt het bij jou dan?
 • Bij een machine met Athlon 64, 3700+ , 1 GB geheugen, Win 2000 en zo'n 1000 mp3's, ca 30 sec en bij een recente laptop met Vista home, 2 GB geheugen en maar weinig mp3's, ca 15 seconden.
  Op beide computers is iTunes het programma dat het langzaamst opstart.

  Hoe doe je dat met die 30000 bestanden. Hoeveel afspeellijsten heb je dan wel?

  Inmiddels vraag ik me nog steeds af of ik iTunes zaken in Sharepod kan importeren.
 • De mp3's staan op een dual core server. Ik draai itunes op 2 quad core pc's en die laden alles snel in. Ik heb de mp3's goed getagged dus ik zou zonder afspeellijsten kunnen. Het zijn meer dan 2000 afspeellijsten en hij heeft er geen moeite mee, itunes doet namelijk niets met opstarten, hij leest niets in. Ook zonder netwerkverbinding start itunes gewoon de lijsten op.

  * als ik in de USA zou wonen kreeg ik een boete van 253 miljoen dollar.
 • Mijn computers zijn niet supertraag of supersnel en ik vraag me af of de opstarttijden schalen met de kloksnelheid ed. Wat is dan bij jou de opstarttijd van iTunes tov andere programma's?
  En bij mij is mijn scherm al vol met zo'n 25 afspeellijsten. Moet je dan steeds scrollen?

  "als ik in de USA zou wonen kreeg ik een boete van 253 miljoen dollar"
  Hier kan dat anders. Laatst, toen de ING staatssteun kreeg, las ik het volgende grapje in de krant:

  Het nieuwe monopoly.
  U komt langs Bos en krijgt tien miljard.

  Om te onthouden.
 • id gewoon weer ontopic.

  Ik heb het vermoeden dat er iets met je pc is ofzo want Itunes start bij mij supersnel, sneller als Word 2003 en zeker sneller dan Photoshop. De laadt wel in 5 seconden.

  Heb je misschien weinig geheugen? Of een langzame c schijf?
  Doet je computer verder wel alles in orde?

  [edit]

  voor mij is het vanzelfsprekend maar in de preferences van Itunes heb ik alles uitgezet wat maar uit kan. Ik laat hem niet zoeken naar gedeelde bibliotheken enzovoort. Ook genius en films, alles is uitgevinkt.
  Ik gebruik itunes voor mp3's en mijn ipod / iphone en daarmee basta.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.