Vraag & Antwoord

OS Windows

programma opstarten in vista zonder toestemming te gev

Als je bij elk programma de vraag krijgt van UAC, dan is er serieus iets mis met je installatie. Normaal krijg je namelijk alleen melding indien er een programma word gestart wat systeem instellingen wijzigt. Zou het dus niet uitschakelen maar gaan uitzoeken wat er aan de hand is.

Anoniem
Phaldmmor
9 antwoorden
 • Beste leden,

  Ik heb vista 64 bits geinstaleerd en heb ook gebruikeraccountbeheer ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat ik elk programma dat ik wil starten toestemming moet geven aan vista. Nu vind ik dat geen groot probleem, behalve voor een programma dat opstart zodra windows start. Vaak zet ik de pc aan en ga dan andere dingen doen. Vista wordt nu niet volledig opgestart omdat het dus op mijn toestemming voor het betreffende programmatje wacht. IS dit uit te schakelen alleen voor dit programmatje, dat ik dus ken en telkens wil uitvoeren, zodra windows wordt opgestart. MVR, A. Cardoso
 • Misschien slaat het nergens op, maar wat mij te binnenschiet is:
  RunAs of Encrypted RunAs

  vista runas /savecred /user:administrator

  Onderwerp: Mogelijkheden beperken in gebruikersaccount (XP)

  Encrypted RunAs
 • Als U weet welk programma dit veroorzaakt dan is het eenvoudig uit te schakelen. Ga naar start uitvoeren typ msconfig en ga naar opstarten. Haal het vinkje weg voor het betreffende item klik op toepassen en start Uw computer opnieuw op. Succes. :)
 • Hoi,

  kijk even op deze site scroll naar onder en kijk bij beveiliging

  http://www.websonic.nl/pctips/pctips_windowsvista.php

  succes grt.Hans
 • Even voor de duidelijkheid. Heb dus een programma geinstalleerd die ik niet zichtbaar wil hebben. Gebruikersaccount wil ik ingeschakeld houden, maar in gebruikersaccount een uitzondering maken voor die ene programma. Alvast bedankt
 • [quote:807b0d0335="cardoso"] Ik heb vista 64 bits geinstaleerd en heb ook gebruikeraccountbeheer ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat ik elk programma dat ik wil starten toestemming moet geven aan vista. [/quote:807b0d0335] Niet elk programma. Alleen de programma's die Administrator rechten vereisen.
  [quote:807b0d0335="cardoso"] Vista wordt nu niet volledig opgestart omdat het dus op mijn toestemming voor het betreffende programmatje wacht. IS dit uit te schakelen alleen voor dit programmatje, [/quote:807b0d0335] Bij mijn weten niet. Ik heb zelf zoiets alleen gehad, toen Vista nog in de publieke Bèta fase was. Dat programma behoort overigens wel Vista compatibel te zijn. Check of deze staat in de Windows Vista RTM Software Compatibility List Verder kan dat programma beter niet ouder zijn dan 2007.
 • zit dus vast aan gebruikersaccountbeheer. Als ik die namelijk uitschakel, krijg ik een heel erg vervelende melding dat mijn computer niet optimaal beveiligd is. Is dit dan misschien uit te schakelen??? Dus voor de duidelijkheid, gebruikersaccountbeheer uitschakelen, en de melding die daaruit voortvloeit uit te schakelen. BEDANKT.
 • Dan zou je op de site van computer!totaal dit artikel kunnen checken http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Tip-artikel/UAC-foutmelding-uitschakelen.htm Of eventueel dit artikel http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Nieuws-artikel/Norton-alternatief-voor-Vista-gebruikersaccountbeheer-UAC.htm Maar als de applicatie niet compatibel is met Vista, kun je die wellicht beter niet automatisch laten opstarten. Of zelfs verwijderen.
 • Beste jolo, bedankt voor de info. ga nu uac uitzetten, en wachten op de nieuwe windows versie, waarin schijnt de uac aanpasbaar te zijn.

  Groeten, A. Cardoso

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.