Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geblokkeerde opstartprogramma's

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Sinds enkele maanden krijg ik bij het opstarten van Vista Premium een icoontje "Geblokkeerde opstartprogramma's" in het systeemvak. Het blijkt te gaan om het programma "SSBkgdUpdate.exe".
  Aangezien ik eigenlijk geen gevolgen merkte van dit niet opstarten heb ik er verder geen aandacht aan geschonken.
  De laatste tijd krijg ik echter steeds meer problemen met mijn installatie: Windows blijft hangen in Afmelden bij het afsluiten, Excel 2003 geeft soms de melding dat het programma niet kan starten en als je dan eerst een ander(willekeurig) programma start en afsluit gaat het daarna weer wel, Crtl-Alt-Del start wel taakbeheer op maar dat reageert dan niet meer enz. een heleboel vreemde verschijnselen die zo op het oog niets met elkaar te maken hebben.
  Nu ben ik toch maar eens op internet gaan kijken wat het programma "SSBkgdUpdate.exe" eigenlijk is en doet en dat was schrikken. Ook in het forum levert een search op dit programma een heleboel reacties op maar weinig duidelijkheid. Wat ik wel begrepen heb is dat het programma zonder meer verwijderd mag worden en dat heb ik dus geprobeerd.
  Vista blokkeerd het opstarten dus bij de Processen kom ik het niet tegen maar ook bij Services staat het niet als gestopt.
  Een zoekopdracht op alle schijven geeft geen resultaat.
  Op internet vond ik twee programma's die met SSBkgdupdate.exe zouden moeten kunnen afrekenen, PrevxSCI en Security Strongholt, maar die kunnen het programma niet op mijn pc vinden.
  Toch blijft vista mij bij iedere opstart melden dat het prog. geblokkeerd is.
  Ra Ra hoe kan dat?
 • Heb je de opstart item uitgezet via MSCONFIG? Als het goed is moet je als je de melding krijgt dat er Opstart Items uitgeschakeld zijn ergens een vinkje kunnen zetten dat hij de melding niet meer moet weergeven.
 • Ja, via MSCONFIG kan ik de melding uitzetten.
  Kan ik nu het programma, dat in de map C:\Program Files\Common Files\ScanSoft Shared\SSBkgdUpdate\ staat gewoon wissen?
  Via Software in het configuratiescherm kan ik het programma niet vinden en om het hele Paperport programma er af te gooien gaat me wat ver.
 • 'k zou het niet weten, maar probeer eerst gewoon dit: Hernoem het bestand (voeg een letter/cijfer achteraan toe - kan je het later makkelijk vinden en terug hernoemen als het fout gaat) - dus hernoem het en kijk het even aan ?
  (zolang het niet zoals in dit geval, om een basisbestand gaat, kan je normaal geen problemen krijgen)
 • OK, bedankt.
 • De melding heeft niets te maken met de problemen die je ondervind met Vista. De problemen die je hebt zijn bekende problemen met Vista, het zal geen verassing zijn, Vista is niet een heel stabiel programma nog.


  ssbkgdupdate.exe is a process which belongs to the Scansoft Product Updater which provides software updates for ScanSoft products. This program is a non-essential process, but should not be terminated unless suspected to be causing problems.
 • dus zou je zeggen: zet die update functie uit in dat programma, ben je daar ik elk geval van af…..
  (vreselijk, al die programma´s die maar constant het net op willen om zichzelf te updaten….. :x )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.