Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Zeer energieke energiebesparing schermweergave vista 32 home

h.enk
10 antwoorden
 • Ik heb ingeschakeld dat mijn scherm na 5 minuten niets doen uit gaat.
  Maar niet heus!
  Indien ik via het net bijvoorbeeld een "dia-vertoning" van pakweg 10 minuten wil bekijken, gaat het scherm na 5 minuten op zwart.
  Logisch zou het zijn als dit gebeurt na 5 minuten inactiviteit.
  Wat kan ik over het hoofd zien bij dit heerlijk intuïtieve vista-gedrocht :?
 • De computer verstaat onder activiteit uitsluitend muisklikken, muis bewegingen of toetsaanslagen. Dat jij een dia show bekijkt ziet hij als inactief zijn.
 • Scherm kan ook als screen saver op zwart gaan. Verder zijn er ook nog Bios instellingen. Het is niet Vista eigen vervelend te doen. Het is meer een Windows eigenschap. Voor Media Center moet ik dus echt alles op uit of op nooit zetten, om het beeld niet te verliezen. Bij TV kijken wordt muis/toetsenbord nooit gebruik.
 • Bij de meeste afspeelprogjes kun je aangeven dat de schermbeveiling niet gebruikt mag worden als er iets wordt afgepeeld, zoek daar eens op.
 • [quote:9bc5d7d028="stee0036"]De computer verstaat onder activiteit uitsluitend muisklikken, muis bewegingen of toetsaanslagen. Dat jij een dia show bekijkt ziet hij als inactief zijn.[/quote:9bc5d7d028]
  Volgens de wetten van windows zal dit wel logisch zijn, maar naar mijn idee is dit wel erg krom geredeneerd.
  [quote:9bc5d7d028="Hans.Vosman"]Scherm kan ook als screen saver op zwart gaan. Verder zijn er ook nog Bios instellingen. Het is niet Vista eigen vervelend te doen. Het is meer een Windows eigenschap. Voor Media Center moet ik dus echt alles op uit of op nooit zetten, om het beeld niet te verliezen. Bij TV kijken wordt muis/toetsenbord nooit gebruik.[/quote:9bc5d7d028]
  Ik zal dadelijk nog in bios kijken.
  Mochten daar instelmogelijkheden inzitten waar ik wat mee kan laat ik het weten.
  Screensaver is niet in gebruik.
  [quote:9bc5d7d028="Lange Pier"]Bij de meeste afspeelprogjes kun je aangeven dat de schermbeveiling niet gebruikt mag worden als er iets wordt afgepeeld, zoek daar eens op.[/quote:9bc5d7d028]
  Helaas gaat het hier om Firefox en gebeurt het als ik op sites zoals flickr wat grotere series foto's bekijk in de "dia-afspeelstand".
  Betreft een pc die aan pc ingang van TV heb gekoppeld om een wat groter beeld te hebben ( leunstoel is confortabeler :D )
  Mocht iemand een progje tegenkomen voor een muis met ingebouwde hik, houd ik me aanbevolen
 • Je hebt Energiebeheer ook gechecked?
 • [quote:cff61a7115="Hans.Vosman"]Je hebt Energiebeheer ook gechecked?[/quote:cff61a7115]
  Ik heb de bios binnenstebuiten gekeerd.
  Daarin zij geen behulpzame instellingen te vinden.
 • energiebeheer is een windowsfunctie
 • [quote:eda39e123f="Kjiratsiekoedel"]energiebeheer is een windowsfunctie[/quote:eda39e123f]
  Gaat het hele verhaal niet over de manco's van windows-energiebeheer? (bovenstaande mag gelezen worden ;-) )
  Soms kan men in de bios ook nog een en ander aan "inslapen en wakker worden" regelen; op deze machine niet.
 • Windows energiebeheer zal de functionaliteit gebruiken die de bios heeft te bieden. Daar zijn standaarden voor. Dus als een en ander niet te oud is, dan zal dat zeker werken. In energiebeheer kan het beeldscherm ook op standby of zelfs uitgezet worden na een bepaalde tijd. Behalve screen saver (scherm beveiliging), energiebeheer en eventueel bios, weet ik geen andere instellingen die het uitzetten van het scherm beinvloeden. En ja, de bios is normaliter niet van belang omdat Windows dat zou moeten regelen.

  [i:833b91a84e]Ik heb ingeschakeld dat mijn scherm na 5 minuten niets doen uit gaat. [/i:833b91a84e]
  Voorgaande opmerking komt uit je eerste bericht. Dit is dus een energiebeheer instelling. In jouw geval moet dat dus op 'nooit' ingesteld worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.