Vraag & Antwoord

OS Windows

SATA en XP PRO SP3

5 antwoorden
  • Ik ga binnenkort een nieuw systeem bouwen met alleen SATA hardware. Ik heb een PRO SP3 CD waarmee ik de PC ook kan starten. Moet ik dan nog ergens rekening houden om XP te installeren of werkt dit gewoon?
  • Om XP SP3 te kunnen installeren op SATA, zou je de SATA drivers kunnen slipstreamen via applicatie nLite. Hoe je dit kunt doen staat onder andere op news.softpedia.com in deze Tips & Trucs [url=http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml]Install Windows XP on SATA without a Floppy.[/url]
  • Met een Intel chipset is de SATA controller op IDE modus zetten al voldoende.
  • In het algemeen zijn er geen speciale drivers meer nodig. Onlangs XP zonder SP op die manier kunnen installeren. Ik vroeg me nog wel af of ik na installatie de instelling zonder risico kan veranderen of dat het niet uitmaakt.
  • Een Intel controller op AHCI mode wil wel degelijk de Matrix Storage Manager driver hebben en ook andere merken chipsets willen de drivers ervoor. Soms is die optie niet aanwezig in de bios en kun je idd gewoon op een SATA schijf installeren, die controller op ENHANCED of IDE maakt dan niet uit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.