Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Verwijderen bestanden na backup wizard

gerben
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik ben in het verleden erg goed geholpen door de leden van dit forum met diverse software-problemen en hoop nu weer een beroep op jullie expertise te kunnen doen.

  Het probleem is als volgt:

  Mijn computer begon een kleine week geleden problemen met opstarten te krijgen. Er leken kritieke opstartbestanden in mijn user account-map beschadigd te zijn.
  Na talloze keren heen en weer tussen 'safe mode' en 'recente instellingen die werkten' te hebben geboot kreeg ik eindelijk Windows (XP) weer in de normale modus aan de praat.

  Ik heb toen voor de zekerheid met de backup wizard van Windows een backup gemaakt van de instellingen van mijn user account.

  De opstartproblemen hielden echter aan. In de hoop van deze problemen af te zijn heb ik geprobeerd via een boot vanaf de Windows-cd mijn Windows-installatie te repareren.
  Dit mocht echter niet baten, wat mij ertoe deed besluiten een 'verse' intallatie te maken van windows.
  Ik heb hierbij mijn C:\-schrijf geformatteerd en Windows XP opnieuw erop gezet. Alles werkte weer naar behoren.

  Na het installeren van alle benodigde drivers om mijn PC weer enigszins op normale kracht te kunnen laten draaien wilde ik graag al mijn instellingen weer terug hebben.
  Ik heb vervolgens de back-up wizard weer gebruikt om deze terug te zetten.

  Nadat deze restore afgerond was bleek er echter een soort spookmap in mijn C:\Documents and Settings te zijn verschenen.
  Ik kan hem wel zien, maar ik kan hem niet openen, ik kan hem niet wijzigen, niets.
  In de properties van deze map staat dat hij 0,00 MB groot is maar de vrije schijfruimte op mijn C:\-schijf is wel met bijna 4 GB afgenomen vanaf het moment dat ik de back-up heb teruggezet.

  Na wat zoekwerk op het internet voor dit probleem heb ik in safe mode bij de properties->security en 'Permissions for files and folders' van deze 'spookmap' in ieder geval het zo kunnen instellen dat ik hem kan openen. Bij properties geeft wij nu ook aan dat de map opeens 12,2 MB groot is.
  Ik kan echter nog steeds niets verwijderen of wijzigen in de submappen en bestanden…
  Ik krijg weer dezelfde soort foutmelding als voorheen:

  [img:1b16722a50]http://img214.imageshack.us/img214/2121/foutmelding1xb6.th.jpg[/img:1b16722a50]

  [b:1b16722a50]Ik heb nu 2 vragen aan jullie:

  1. Hoe kan ik deze spookmap van mijn C:\-schijf verwijderen?
  2. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik als ik nogmaals de back-up wizard wil gebruiken om mijn bestanden terug te zetten, deze problemen voorkom?[/b:1b16722a50]

  Alvast bedankt voor de eventuele hulp die jullie mij zouden kunnen bieden en excuses voor de lange lap text, ik dacht dat een grondige beschrijving een oplossing zou kunnen bespoedigen.

  Met vriendelijke groet,


  Nik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.