Vraag & Antwoord

OS Windows

updaten windows mobile

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Ik heb een pda (hp ipaq rz1710) met Windows Mobile 2003 SE. Ik gebruik altijd een 2GB sd-card om in de auto muziek te luisteren. Nu heb ik een 4GB, maar de pda zegt dat ie die niet kan lezen.
  Ik denk dat het met het OS te maken, dus nu vroeg ik me af of ik Mobile 6 kan downloaden en installeren? Of geeft ipaq dan problemen (lees: onderdelen die niet geschikt zijn hiervoor)

  Ik kan hier niks over vinden namelijk, ook niet op de productsite van HP
 • Waarschijnlijk is de 4GB SD kaart die je gebruikt een SDHC kaart (SD High Capacity). SDHC kaarten zijn niet backwards compatible met de oudere SD standaard die overigens officieel maar tot 2GB gaat. Er bestaan volgens mij wel 4GB SD kaarten, maar die voldoen weer niet aan de standaarden en werken daarme niet altijd in ieder toestel. Het model iPAQ waar je over praat is (met alle respect) al een 'oudje'. Waarschijnlijk ondersteunt de SD kaartlezer hardware die erin zit geen SDHC kaarten.

  Daar gaat een OS update (als dat al mogelijk zou zijn) dan niks aan oplossen. Bovendien kun je officieel alleen een upgrade van het OS doen, wanneer de fabrikant die upgrade aanbiedt. Tenzij je experimenterend/hackend daar een illegale Windows Mobile installatie op kunt krijgen. Maar in die materie zul je jezelf dan moeten inlezen, want dat doe je niet zomaar even.
 • Bij mijn weten zit windows mobile ingebakken in het apparaat. Voor een update zul je dus een ander toestel moeten aanschaffen.
 • [quote:da0aa56ea0="gerben"]Bij mijn weten zit windows mobile ingebakken in het apparaat.[/quote:da0aa56ea0]Dat klopt wel, maar de ROM kun je flashen. Ik heb zelf een Asus A696 PDA , die eerst met Windows Mobile 5 (WM5) werd geleverd. Later is daar een upgrade naar Windows Mobile 6 voor beschikbaar gesteld door Asus als download. Die vervangt letterlijk de volledige ROM.

  Ik weet dat HP in het verleden voor de HX24xx series PDA's upgrades van ik meen PPC2003 naar WM5 verkocht. Maar niet voor de RZ1710, zo lijkt het.
 • Kan zijn dat ze dat tegenwoordig ook in een flash rom of eeprom zetten. Maar dat was vroeger niet het geval. Je kon er alleen wat software op zetten, maar de windows versie was gewoon vast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.