Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Herstelpartitie verwijderen

KVanL
6 antwoorden
 • Ik heb een pc, met Windows Vista en Ubuntu linux in dualboot. In de praktijk komt het erop neer dat ik Windows zelden gebruik, en daarom denk ik erover om Windows te verwijderen. Misschien wil ik het er op een later moment wel weer op zetten, maar helaas heb ik geen windows installatie-cd bij de pc gekregen, maar een aparte herstelpartitie van ongeveer 5 Gb op de harde schijf, en er zat een recovery-manager op de pc waarmee je een set herstel dvd's kon branden. Dit heb ik meteen gedaan, maar ik weet niet zeker of ik die dvd's ook kan gebruiken zonder herstelpartitie.
  Het lijkt mij wel, anders kan je niks meer met je windows licentie als je hd crasht, maar ik wil het even zeker weten, zodat ik gerust mijn schijf kan legen, en ik weer een hd heb waar ik zonder geklooi met uitgebreide partities linux op kan zetten, incl. losse home-partitie en swap.

  Het gaat om een Compaq pc van ongeveer anderhalf jaar oud, en hij is dus eigenlijk door Hp gemaakt (ik weet niet of dit relevant is, maar ik zet het er maar bij).
 • Zou het niet voldoende zijn, een image backup van die partitie te maken? Kun je hem op dvd branden, en later indien nodig, terugzetten.
 • Daar had ik ook al aan gedacht, maar het zou mij niet verbazen als de dvd's dat ook al zijn.
  De herstelpatitie is namelijk voor iets minder dan 5 GB bezet, en voor de herstelschijvan kon ik kiezen tussen 2 dvd's en (ik meende) 7 cd's, wat samen neerkomt op 4,9 GB, en de tweede dvd is ook maar een heel klein stukje beschreven.
 • Als je nog een andere lege harddisk hebt liggen, zou je het kunnen uitproberen…
 • Ik heb nog wel een oude 28 GB hdd liggen.
  Morgen, of anders in het weekend ga ik kijken of dat werkt. Het zal wel niet al te soepel lopen, want voor Vista Home Premium (die ik heb) is eigenlijk een schijf van 40 Gb nodig, maar er hoeft maar 15 GB vrije ruimte te zijn, dus ik verwacht dat het wel moet werken (als de recovery dvd wil meewerken).
 • Als je toch aan het experimenteren slaagt, zou je ook eens kunnen kijken, wat je met een image van die recovery partitie kunt aanvangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.