Vraag & Antwoord

OS Windows

Laptop start soms spontaan weer op

Anoniem
perloc
11 antwoorden
 • Nieuwe laptop Toshiba met WinXP sp2
  Ik heb hibernate mode geactiveerd als ik de klep sluit. Ik merk dat dan de ventilator af en toe gaat draaien, ondanks dat niet een lampje, behalve dat van aangesloten voeding brandt.
  Soms start de computer -met gesloten klep- en aangesloten voeding na korte tijd spontaan weer op. Start in ieder geval op met blijvend aangesloten voeding als ik de klep weer opendoe.
  Pas als ik de voeding losneem en weer aansluit start hij niet meer op, noch met gesloten klep, noch wanneer ik de klep open. Pas wanneer ik op de netschakelaar druk start hij weer op -zoals het hoort-.
  Iemand enig idee?
  MVG perloc
 • Ik vermoed dat je met een hardware-probleem zit(?)meer bepaald met de voeding. Ik denk dat het tijd wordt om uw laptop eens laat nakijken omdat de oorzaak zoals gezegd de voeding kan zijn.
  XP sp2? => zou je niet naar sp3 gaan updaten? niet dat dit een oplossing is voor uw probleem, maar sp3 is toch al een hele tijd beschikbaar via de windows update…
 • De laptop is brandnieuw. Dus voeding lijkt me niet zo waarschijnlijk. Ikzelf denk meer aan een software probleem.
  Het probleem is niet onoverkomelijk. Ik heb me er al aan gewend om de stekker uit het voedingsblokje te trekken als de laptop in hibernate mode is gegaan.
  Bovendien kan ik in dit land niets doen wat betreft service: de computer komt uit Engeland en ikzelf (electronic engineer) ben in de verre omtrek een van de beste deskundigen -maar uiteraard niet specialistisch-.

  Verder heb ik gevraagd aan mijn zoon in A'dam om SP4 op te sturen. De laptop is geleverd met WinXP - Sp2
  Of is SP4 af te raden en SP3 stabieler?

  MVG perloc
  Beira - Mozambique
 • [quote:35aff0d1f9="perloc"] Nieuwe laptop Toshiba met WinXP sp2 (..) hibernate [/quote:35aff0d1f9] Dan zou je om mee te beginnen deze thread kunnen checken over onderwerp Why won't my laptop go into standby or hibernate?
  [quote:35aff0d1f9="perloc"] Verder heb ik gevraagd aan mijn zoon in A'dam om SP4 op te sturen. De laptop is geleverd met WinXP – Sp2. Of is SP4 af te raden en SP3 stabieler? [/quote:35aff0d1f9] Er is geen officieel Service Pack 4 van Windows XP. Ik denk dat je 'm dan beter een officiële Service Pack 3 CD kunt laten opsturen.
 • Jolo: Even voor ik deze site opende zag ik in de mail van mijn zoon dat er geen SP4 bestaat. Hij zal voor mij SP3 downloaden en opsturen.

  De link die je gaf geeft als enige oplossing een check op Spyware.
  Bij mij is Spybot resident maar ik zal ook nog even AdAware draaien, just in case!
  In mijn vorige laptop heb ik NOOIT problemen gehad met het in hibernate mode gaan als ik de klep sloot.

  Zal ook nog eens verder zoeken op Internet, maar dit soort problemen kost altijd veel tijd om uit te zoeken -zo je de oplossing al vindt….-

  MVG perloc
 • Eventueel zou je het automatisch opnieuw opstarten na een systeemcrash, kunnen uitschakelen http://www.windowsreference.com/windows-vista/disable-post-crash-restarts-in-xpvista/ Ook zou je Windows logboeken kunnen checken over die systeemcrash http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cursus-artikel/Aan-de-slag-met-Windows-logboeken.htm
 • Wordt soms de (draadloze) netwerkkaart actief zolang je de stekker erin hebt zitten en staat juist op energy off of zo als alleen de accu werkt?

  Wellicht wordt ie dus door iets in jouw omgeving getriggerd om aan te gaan zolang de steker erin zit?
 • Jolo, het lijkt erop dat er voor elke oplossing een probleem is.
  De eerste link die je gaf betreft Vista - ik heb XP
  De tweede link (in het Nederlands - ik heb alles Engels) kan ik voor de string:
  "kiezen voor Start / Configuratiescherm / Prestaties en onderhoud. "
  geen Engelse term vinden die van toepassing is.
  Configuratiescherm is toch Control Panel? Daar kan ik niets vinden wat lijkt op "Prestaties en Onderhoud" ("Performance and Maintenance"?)

  andre: hoewel er een wireless card ingebouwd is heb ik een gewoon kabel-modem. De wireless verbinding staat uit. Dat is zeker!

  Het is in ieder geval duidelijk dat de allerlaatste stap, uitschakelen, niet wordt uitgevoerd en ik vraag me af of dat nog wel in een logfile kan worden weggeschreven….
  MVG perloc
 • er zit nog een netwerkkaart in… vandaar dat ik draadloos tussen () gezet had… Kijk eens naar energie beheer en wake on LAN daarvan (ook in het bios).
 • [quote:d88c0d0a63="perloc"] De eerste link die je gaf betreft Vista - ik heb XP [/quote:d88c0d0a63] Zover ik kon zien is die voor Windows XP & Vista. Het automatisch opnieuw opstarten na een systeemcrash, uitschakelen gaat in de beide Windows versies op dezelfde manier.

  Wat de Windows logboeken betreft check op de site van Microsoft artikel 308427. Ik zie hier dat artikel Nederlandstalig. Maar wellicht krijg jij wel de Engelstalige versie te zien. Want de google link is wel Engelstalig.
 • Jolo: ik zal je advies opvolgen en hierna op terugkomen.
  Jij hebt het over een crash, maar dat is het niet helemaal. Hij schakelt niet echt uit. Uitsluitend het lampje van de aangesloten netvoeding blijft branden, maar lampje van de voeding zelf (rondje met bovenin een streepje) is dan uit.

  andre: Ik kan noch in de Toshiba, noch in de Windows energie beheer iets vinden wat met LAN heeft te maken.
  In de BIOS stonden de volgende items 'enabled'
  - Critical Battery wakeup
  - Wake up on LAN
  Beiden heb ik disabled, maar dat maakt geen verschil.
  Saillant detail is dat als de laptop op battery power draait, dat die dan uitblijft als ik de klep weer open doe. Zogauw ik de netvoeding aansluit start de computer (met het boot password, dus voor Windows) weer op.
  Is dat een aanwijzing ergens van?
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.