Vraag & Antwoord

OS Windows

verborgen partitie benaderbaar maken

Anoniem
Passer
6 antwoorden
 • Hey allemaal
  Ik heb een laptop met Vista home premium (32 bit).
  Nou heb ik ontdekt dat er op mijn harde schijf drie partitie's zijn in plaats van twee.
  De eerste partitie is verborgen en niet te benaderen vanuit vista.
  Op de tweede en derde staan respectievelijk Vista en XP.
  Ik heb bij de aankoop van m'n laptop geen installatie cd'tje gekregen van Vista, alleen een recovery cd die dus blijkbaar gebruik maakt van die verborgen partitie.
  Nou zou ik graag de inhoud van die partitie op een dvd'tje willen zetten om daarmee in het vervolg vista te kunnen installeren.

  Mijn eerste vraag: Is dat mogelijk?
  Mijn tweede vraag: Hoe kan ik die verborgen partitie benaderen?
  Ik heb reeds testdisk geprobeerd maar ik vind het een beetje eng om daarmee te gaan werken zonder dat ik weet wat er dan gebeurd. (Het koste me erg veel moeite om m'n dualboot werkend te krijgen).
  Partitionmagic werkt voor zover ik heb begrepen alleen op XP en lager.

  Mijn derde en laatste vraag: Is het legaal om Vista te downloaden en die dan te gebruiken als je wel een Vista licentie gekocht hebt?
 • Je kunt een backup maken met een image backup programma. Maar ik betwijfel of je wel vanaf een dvd kunt werken met de inhoud ervan. Ik zou hem laten staan, als je de ruimte niet per se nodig hebt.
 • [quote:069c0c725b="laurens123"]Is het legaal om Vista te downloaden en die dan te gebruiken als je wel een Vista licentie gekocht hebt?[/quote:069c0c725b]dit is volkomen legaal, want eigenlijk - ja, 't klinkt eigenaardig - betaal je niet voor je Vista(cd/dvd) maar wel voor de key.

  Je mag gelijk welke windows-cd gebruiken zolang je maar je (betaalde) key gaat gebruiken. (en ja: bij OEM's natuurlijk op dezelfde computer en nog van die dingen)
 • Okay bedankt :D
  Dan weet ik genoeg
 • Graag gedaan, maar 'k zie het nut van het plaatsen van die partitie op een DVD niet in. Ze staat toch al safe op je eigen schijf? En dààr zal de recovery toch naar gaan zoeken?
 • Een harddisk heeft het eeuwige leven niet natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.