Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Afbeelding in berichtvenster Outlook E.

lion
7 antwoorden
 • Heeft iemand enig idee waarom ik een willekeurige afbeelding in b.v. .jpg of .gif formaat niet met kopiëren vanuit een grafisch progje in een berichtvenster van Outlook Express kan plakken. (Uiteraard in HTML opmaak).
  Met "afbeelding invoegen" (uit het menu) lukt het wel, en een afbeelding vanuit een bestaand bericht(venster) in een nieuw bericht plakken, levert ook geen probelemen op.
  Wie maakt me wijzer? :?

  Edit:
  Ik kreeg tijdens het schrijven een "deja vu" gevoel. Klopt, want een jaar of 7 geleden (ander systeem, andere Win versie) merkte ik dit ook al op.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=60063&highlight=afbeelding
  Heb toen geen duidelijk antwoord gekregen. dus wie weet nu meer suc6….? :roll:
 • Niemand die een tip van de sluier op kan lichten…? :cry:
 • [img:7b581a1d4f]http://i44.tinypic.com/nld0nl.gif[/img:7b581a1d4f] Why can't I paste pictures into a message?
  http://www.microsoft.com/windows/ie/community/columns/oetopten.mspx
 • Dank voor je reactie, maar kom er nog niet uit:
  Leuk verhaal van Microsoft. Maar….:

  A) Waarom lukt het dan [u:fc6b1e98ee]niet[/u:fc6b1e98ee] om een afbeelding uit een grafisch programma te selecteren, te kopiëren en te plakken en waarom lukt het [u:fc6b1e98ee]wel[/u:fc6b1e98ee] om een afbeelding vanuit (b.v.) een Word pagina te selecteren, te kopiëren en te plakken…. :roll:

  B) Wat heeft dat IrfanView verhaal met deze hele geschiedenis te maken. Vanuit IrfanView lukt e.e.a. nml. evenmin.

  Wat zie ik nou toch over het hoofd? :?

  Noot:
  Deze hele kwestie werd voor mij weer actueel omdat ik een screendump (Alt-PrtScr) vanaf het klembord even in een HTML berichtvenster van OE dacht te kunnen plakken……. Niet dus!
  Ik heb dus vrij omslachtig die afbeelding vanaf het klembord in een grafich progje (IrfanView!) gehesen en opgeslagen.
  Daarna via "Afbeelding invoegen" in het berichtvenster gezet.
  Maar snap dus nog steeds niet dat dit niet rechtreeks vanaf het klembord kan! (Zie "A";).
 • My penny.

  Wat ik ervan begrijp is, wat wordt er in het geheugen geladen (copy) en wat kan een programma waarin je die data plakt (paste) ermee doen.
  Via de Windows viewer <–> Paint <–> Office Word, (copy/paste) print screens (Ctrl-A/Ctrl-C/Ctrl-P) uitgewisseld.
  Daarbij had ik InsideClipboard van NirSoft openstaan.

  Het enige wat ik bij de bovenstaande handelingen dan in een OE-bericht kon plakken had in de [i:c0ef2e5e26]Format name[/i:c0ef2e5e26] of "Text" of "Rich Text Format" aanduiding. Wat tevens het verschil uitmaakt tussen [i:c0ef2e5e26]niet[/i:c0ef2e5e26] en [i:c0ef2e5e26]wel[/i:c0ef2e5e26] in je vraag A
 • Het fijne snap ik er nog niet van:
  [i:e90aa2cfde]HTML files do not themselves contain images, only links to image files. Therefore the Outlook Express editor needs an image file, not just an image, in order to insert a picture into a message.[/i:e90aa2cfde]
  Da's dan ter kennisgeving aangenomen, maar…..:
  De verklaring waarom ik dan [u:e90aa2cfde]wel[/u:e90aa2cfde] vanuit een Word bestand een afbeelding (via Clipboard!) kan plakken en [u:e90aa2cfde]niet[/u:e90aa2cfde] vanuit een grafisch progje, gaat nog steeds aan me voorbij. Er zal wel iets "geheimzinnigs" aan ten grondslag liggen, maar wat….? :roll:

  Ik wist overigens niet dat Microsoft aandelen had in IrfanView…. Waarom maken ze geen reclame voor hun eigen Paint? Daarme kan je ook naar hartelust kopiëren, knippen en plakken….. :wink:
 • [quote:71540e8142="lion"]Er zal wel iets "geheimzinnigs" aan ten grondslag liggen, maar wat….? :roll: [/quote:71540e8142]Het zal wel zoiets zijn dat Office Word zowel met afbeeldingen, als met tekst om kan gaan.
  Datgene wat je in het geheugen plaats is enen en nullen aan data met een bepaalde codering. Zoals ik het via InsideClipboard terugzie, werkt Office Word als een omzetter van afbeelding naar tekst. Het is dus geen één op één handeling.

  HTML is bij mijn weten ook tekst gebaseerd.
  Bekijk je bvb de bron in een e-mail bericht, zal je zien dat die ook geheel uit tekst bestaat. Ook de bijlagen van welk bestandsformaat dan ook.
  [quote:71540e8142="lion"]Waarom maken ze geen reclame voor hun eigen Paint?[/quote:71540e8142]De auteur is meen ik een MVP die weliswaar bijdragen levert aan, maar niet voor MS werkt. Dat deze een blog heeft bij MS, betekent nog niet dat hij aan de leiband loopt.
  http://mvp.support.microsoft.com/
  http://www.insideoe.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.