Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] "My Games" hernoemen?

Anoniem
BasHamar
9 antwoorden
 • LS,

  Is er een manier om de locatie van [i:0368dc24c4]My Documents\My Games[/i:0368dc24c4] te hernoemen? Ik kan er niets over vinden en ook TweakUI is geen optie. Een snelle zoektocht in het register heeft vooralsnog niets opgeleverd. Is het [i:0368dc24c4]hard coded[/i:0368dc24c4] in de spellen zelf of is de locatie ergens vastgelegd (en dus aanpasbaar)?

  Alvast bedankt!

  - Bas
 • Je kunt volgens mij alleen de complete map "Mijn documenten" met alles wat daarin zit verplaatsen maar niet de submappen apart.

  Gr,
  Jim
 • [img:c97a3cf5b0]http://cybernetnews.com/wp-content/uploads/2006/11/tweakui.jpg[/img:c97a3cf5b0]

  Alleen staat [i:c97a3cf5b0]My Games[/i:c97a3cf5b0] er dus niet tussen…

  - Bas
 • Nee, precies. Dat zei ik toch! Je kunt alleen de complete map "My Documents" verplaatsen en niet de losse submappen.

  Gr,
  Jim
 • Zoals in het screenshot dat ik eerder plaatste te zien is, kan je verschillende submappen van [i:af7b2dab49]My Documents[/i:af7b2dab49] zonder problemen verplaatsen met Tweak UI. Sommige van deze mappen kan je zelfs zonder Tweak UI gewoon kopiëren en plakken naar een nieuwe locatie en dan onthoudt Windows de nieuwe locatie. Het probleem is dat ik nu een submap heb waarop niet is geanticipeerd met Tweak UI, en de vraag is dus óf het kan en zo ja hoe dat dan moet.

  Aangezien je andere submappen ook probleemloos kan verplaatsen is vermoed ik dat het met deze ook moet kunnen.

  - Bas
 • Nou, wat ik me eigenlijk nu eerst af zit te vragen is waar die map "My Games" vandaan komt.

  Standaard hoort die in XP voor zover ik weet helemaal niet thuis, Alleen "My Documents" met als submappen "My Music", "My Pictures" en "My Video's".

  Dus óf je hebt een Mediacenter Edition (waar ik verder niets van weet dus ik gok maar wat) óf die map is door een ander programma bij de installatie daarvan aangemaakt en gedraagt zich mogelijk daarom anders dan de standaard XP mappen.

  Trouwens, de meest gebruikelijke manier om "My Documents" te verplaatsen is om in de verkenner (of op je Desktop als hij daar staat tenminste) erop rechts te klikken en hem dan via "Eigenschappen/tabblad "Doel"/Verplaatsen" naar een andere locatie te verhuizen.

  Misschien lukt dat laatste wel en zo niet, dan ben ik vrees ik uitgekinderd want een andere oplossing kan ik niet bedenken.

  En als die "My Games" inderdaad door een ander programma is aangemaakt dan wordt het ook moeilijk om op afstand iets te verzinnen Want dan heb je ook geen idee hoe en waar die instellingen nou precies bewaard worden.

  Gr,
  Jim
 • [quote:f777e101fe="Jim van Zweeden"]Nou, wat ik me eigenlijk nu eerst af zit te vragen is waar die map "My Games" vandaan komt.[/quote:f777e101fe]In de map staan savegames van [i:f777e101fe]Fallout 3[/i:f777e101fe], [i:f777e101fe]Civilization IV[/i:f777e101fe] en [i:f777e101fe]Age of Mythology[/i:f777e101fe].[quote:f777e101fe="Jim van Zweeden"]Dus óf je hebt een Mediacenter Edition (waar ik verder niets van weet dus ik gok maar wat) óf die map is door een ander programma bij de installatie daarvan aangemaakt en gedraagt zich mogelijk daarom anders dan de standaard XP mappen.[/quote:f777e101fe]Ik heb geen Media Center Edition, maar aangezien er meerdere spellen in deze map opslaan lijkt het mij een "standaard"-map. Althans, dat hoop ik.[quote:f777e101fe="Jim van Zweeden"]Trouwens, de meest gebruikelijke manier om "My Documents" te verplaatsen is om in de verkenner (of op je Desktop als hij daar staat tenminste) erop rechts te klikken en hem dan via "Eigenschappen/tabblad "Doel"/Verplaatsen" naar een andere locatie te verhuizen.[/quote:f777e101fe]Mee eens, maar het verplaatsen van [i:f777e101fe]My Documents[/i:f777e101fe] is het probleem niet.[quote:f777e101fe="Jim van Zweeden"]En als die "My Games" inderdaad door een ander programma is aangemaakt dan wordt het ook moeilijk om op afstand iets te verzinnen Want dan heb je ook geen idee hoe en waar die instellingen nou precies bewaard worden.[/quote:f777e101fe]Je raakt hier de kern van mijn probleem. Ik hoop dus dat er iemand is die dit toevallig weet en mij dit wel kan vertellen. Iemand?

  - Bas
 • Tja, blijft een vreemde zaak, sorry dat ik niet verder helpen kan.

  Maar nog even ten overvloede:
  [quote:ab20e4a64a]Ik heb geen Media Center Edition, maar aangezien er meerdere spellen in deze map opslaan lijkt het mij een "standaard"-map. Althans, dat hoop ik.[/quote:ab20e4a64a]
  Ik ben waarschijnlijk de grootste "non-gamer" van het westelijk halfrond en heb dus ook nog nooit zoiets geïnstalleerd maar één ding weet ik zeker: er staan hier twee machines met XPHome en één met XPPro, hele normale installaties dus, en daarin is in alle gevallen geen map "My Games" of "Mijn spellen" of wat dan ook te vinden.

  En ik heb in de loop van de tijd ook al heel wat XP installaties uitgevoerd en nog nooit zo'n map gezien.

  Dus ik durf met enige stelligheid toch wel te beweren dat het in ieder geval GEEN standaard Windowsmap betreft.

  Waar hij dan wel vandaan komt blijft mij dus duister en mogelijk zit daarin nou juist het probleem dat jij ondervindt.

  En nu inderdaad maar hopen dat een andere forummer er wel ervaring mee heeft.

  Gr,
  Jim
 • Die map hoort bij bepaalde spellen. De meeste spellen zetten al hun spul in een eigen map, maar sommige plaatsen het onder documents&settings. En daar kun je niets aan veranderen, of je moet al met de installer het spel zelf aan het knutselen. Enige optie is heel misschien een symbolic link, waarbij de map my games een link wordt naar een map elders. Moet je dan wel doen voordat je het spel installeert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.