Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hidden (systeem) folders permanent zichtbaar maken

None
7 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Standaard laat XP systeemfolders niet zien op je pc. De folder zichtbaar maken via de optie eigenschappen (rechtsklik en dan vinkje weghalen bij verborgen) heeft helaas niet het door mij gewenste effect. Na opstarten (of opnieuw aanmelden) heeft de folder weer het kenmerk verborgen meegekregen.

  Das jammer want ik wil bepaalde folders (waaronder Local Settings) permanent zichtbaar hebben op mijn pc en dit graag op folderniveau kunnen instellen. Via Mapopties alle verborgen en systeemfolders laten zien, is dus niet de oplossing waar ik naar zoek.

  Welke pc kanjer kent hiervoor de tweak?

  groetjes,
  Mark
 • Dat kan ook gewoon, maar het moet op de volgende manier (basis kennis Windows): Verkenner-Extra-Mapopties-tabblad weergave en daar onderin het bolletje zetten bij verborgen bestanden weergeven.
 • [quote:5282840b9a="ReneD70"]Da's toch wel vreemd. Als ik dat vinkje zet bij verborgen bestanden weergeven, worden ze ook altijd weergegeven, ook na opnieuw opstarten![/quote:5282840b9a]

  Doe dat maar eens bij een systeemfolder……
  bv Local Settings. Daar zit m namelijk de kneep.
  Die folders blijven alleen zichtbaar als dit via Mapopties (Folderoptions) is ingesteld, maar dat is niet de tweak waar ik naar zoek. Immers dan worden alle systeemfolders permanent zichtbaar. Waar het mij dus omgaat is om een systeemfolder permanent een "hidden attribute"mee te geven.
 • Lange Pier…Gerben….Jolo…

  Ik hoop een beetje dat één van jullie wellicht de gevraagde tweak weet.
  Wie maakt me nog blij deze zaterdagavond (het kan nog net)
  :)
 • [quote:9ff1a0ad32="Markman-B"]ik wil bepaalde folders (waaronder Local Settings) permanent zichtbaar hebben op mijn pc en dit graag op folderniveau kunnen instellen. [/quote:9ff1a0ad32] Je zou in de Windows XP Opdrachtpromt een verborgen map zichtbaar maken via commando ATTRIB. [code:1:9ff1a0ad32] attrib -h "Local Settings" [/code:1:9ff1a0ad32][Enter] Check verder deze vraag over onderwerp unhide local settings folder.
 • Bedankt voor je reactie en de verwijzing Jolo. Daar ga ik mee aan de slag en je hoort de uitkomst.

  EDIT: opdracht via de commandprompt werkt. ff een batchfile maken met meerdere regels en deze meenemen in het opstartmenu, of ff snel als snelkoppeling gebruiken, is de oplossing waar ik zeer goed mee kan leven.

  [b:9049a9027a]Nogmaals dank Jolo![/b:9049a9027a]
 • [quote:718bd58d9a="ReneD70"]Dat kan ook gewoon, maar het moet op de volgende manier (basis kennis Windows): Verkenner-Extra-Mapopties-tabblad weergave en daar onderin het bolletje zetten bij verborgen bestanden weergeven.[/quote:718bd58d9a]

  Dat is allemaal bekend, maar was helaas niet mijn vraag….
  Oplossing is inmiddels gegeven door Jolo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.