Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer boot niet naar 2de besturingssysteem

Anoniem
Anjo
4 antwoorden
  • hallo, ik heb windows xp pro 32 bit en windows xp pro 64 bit op mijn computer staan.. deze staan op 2 fysiek verschillende schijven.. ik heb eerst windows 32bit geinstalleerd, die schijf los gehaald en toen windows 64 bit geinstalleerd, nu boot hij alleen van de schijf die in de eerste sata aansluiting zit.. en als ik op f8 klik en kijk bij kies os systeem ziet hij ook alleen het besturingssysteem wat op de eerste sata poort zit aangesloten. ik heb in de bios gekeken voor de boot volgorde.. ik kan echter maar 2 keuze's maken. of de dvd drive of 1 hardeschijf.. hij herkent echter wel alle hardeschijven en dvd drives maar die staan niet in het lijste om te kiezen of ik daar van moet booten of niet.. hoe kan ik dit veranderen?

    Steven
  • Kijk eens bij msconfig computer opstarten .Zie je dan wel 2 besturingssystemen? :o
  • als ik kijk bij msconfig zie ik bij opstarten gewoon de programma's staan die alleen voor win xp 32 zijn geintalleerd.. verder niet.. als ik bij boot.ini kijk zie ik dit:

    http://rapidshare.com/files/196113748/msconfig_boot.JPG.html

    ik weet niet of je daar wat mee kan??
  • ik kan echter wel alle 2 de besturingssystemen opstarten zolang ik de sata kabel maar uit de harddisk trek van het besturingssysteem wat ik niet wil opstarten:P maar dit is wel vervelend om zo te blijven doen:P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.