Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

datum behouden

h.enk
9 antwoorden
 • Als ik gewoon kopieer, dus met Ctrl A en Ctrl V dan krijg ik steeds de datum van vandaag. Graag zou ik de oorspronkelijke datum van mappen en foto's bewaren. Weet iemand hoe dat moet? Gerda
 • Methode 1) zip, copieer de zip, pak de zip uit.(Klaar is gerda)
  Methode 2) In een DOS sessie: [b:cc95e05943]xcopy[/b:cc95e05943]
 • http://www.ghisler.com/

  Die kan het allemaal.
 • Is er geen functie in Windows waar ik iets kan veranderen? Gerda
 • Rechts op klikken, muis ingedrukt houden en slepen naar de map waar je het wilt. Dan muis loslaten, dan in schermpje kiezen voor naar hier kopiëren.
 • Opmerking: Bestanden is geen probleem, maar datum en tijd behouden van de [b:be7961d359]mappen[/b:be7961d359] (onderdeel vraag Gerda) lukt blijkbaar met geen enkele van genoemde methodes (Total Commander niet getest, maar het zou mij verbazen).

  De versleep-methode die Passer aangeeft is de eenvoudigste, en in Windows zonder meer beschikbaar.
  Een extra file manager zoals Total Commander, Freecommander, whatever,… is op z'n minst even handig, maar vergt een extra software installatie.

  Als ook de mappen dezelfde datum en tijd moeten krijgen zal de timestamp aangepast moeten worden na copiëren.
  Voor zoiets gebruik ik zelf Attribute Changer, een shell extensie zodat je eveneens met een rechter muisklik de bestandsattributen kan aanpassen. (32 bit Windows van Win98 tot en met Vista, echte freeware (ook voor commercieel gebruik)).
 • Ha, bedankt. Ik deed dat altijd met Ztree, de opvolger van xtree, xtpro en xtgold. Maar eerst moet dan altijd de hele partitie gescand worden voor je iets kan wijzigen. Dat duurt nogal lang met de huidige grote partities. Hier kan je gewoon direct de betreffende mappen wijzigen. Helaas moet ik toch nog wel met de muis kopiëren en plakken. Met toetsenbordcommando's gaat het sneller. Maar vooruit, een belangrijk deel is nu al voor elkaar. Foto's kopieer ik dan maar met Iravn View. Dan kan je kiezen voor behoud van tijd en datum en je kunt ook met 100% werken. Heel erg bedankt. Gerda
 • Daar het hier om foto's gaat het volgende:
  Fotobewerkingprogramma's geven die data meestal wel weer, maar hier gaat het om de verkenner (explorer).

  Zet weergave op details en voeg (als het er nog niet staat) in [b:a234b3326a]de balk waar naam, type, grootte en dergelijke[/b:a234b3326a] via rechtsklik op de balk het tabblad "gemaakt op" (XP [kan in vista genomen op zijn]) toe.

  Waarschijnlijk vind je dan de originele datum ook weergegeven.
  Het kan zijn dat na rechtsklik eerst ap "meer" geklikt moet worden om bij tab "genomen(gemaakt) op" te kunnen komen.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt.

  [i:a234b3326a]N.B. mocht iemand toevallig weten hoe windows zo afgericht kan worden dat het complete map (inclusief submappen) altijd in [b:a234b3326a]"details"[/b:a234b3326a] opent, hou ik me aanbevolen[/i:a234b3326a]
 • Om altijd in details in mappen weer te geven doe je als volgt:
  Kies een willekeurige map in WE en zet de files in details.
  Kies Tools, selecteer item "Folder Options" en kies tab "View".
  Daar heb je knop "Apply to all Folders"
  Dat zou het moeten doen.
  Sorry dat alles in Engels is (ik heb alles in Engels) dus je moet even een vertaalslag naar Nederlands maken.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.