Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

niet benaderbare drives in XP

None
5 antwoorden
 • Tot gisteren werkte ik met Windows2000 Pro SP2. Ik had hier de volgende partities met het daarachter vermelde bestandsysteem en namen in gebruik :
  C: (NTFS) voor Windows installatie
  D: (FAT32) externe hdd
  E: (NTFS) Prive
  F: (NTFS) Zakelijk
  G: (NTFS) Software
  H: (FAT32) Muziek

  Nu heb ik WindowsXP SP2 geinstalleerd en kan ik de E en F drive niet meer benaderen, ook niet als Administrator. Deze E en F drive worden nu aangeduid als Local Disk. Als ik met de verkenner op Eigenschappen klik zie ik dat zij nu als bestandsformaar RAW hebben. Volgens de info zijn die drives helemaal vol. In de eigenschappen van de drives E en F ontbreekt trouwens het tabbladen Sharing en Quota. Zal wel met het bestandsformaat te maken hebben.

  Als ik echter deze drives via Partition Magic bekijk zie ik dat zij onder Partition Magic nog gewoon NTFS als formaat hebben. Zij zijn ook lang niet vol.

  Onder Windows2000 kon ik (na een herinstallatie) de machtigingen van de partities, mappen en files opnieuw instellen door mij als administrator het eigenaarschap toe te eigenen en daarna de machtigingen toe te wijzen. Die mogelijkheid bestaat in XP mogelijk ook doch ik kan hem niet vinden. Het meest merkwaardige is dat drive G dit probleem niet heeft, hoewel die evenals E en F onder W2000 NTFS geformatteerd is.

  Wie weet hoe ik weer machtigingen kan instellen en toegang to mijn bestanden kan krijgen
 • [quote:b1b6aa7869="cardinal"]Die mogelijkheid bestaat in XP mogelijk ook doch ik kan hem niet vinden.[/quote:b1b6aa7869]Kan zijn via…..[quote:b1b6aa7869="Passer"]"Eenvoudig delen van bestanden" uitvinken in Mapopties.[/quote:b1b6aa7869]
 • http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Onderaan staat de manual.

  Begin met.
  No log, schijf aangeven, Proceed, Intel, Analyse, Quick Search, Y or N, Continue, worden daar partities in het groen weergegeven?
 • Antwoord van Lange Pier mij niet duidelijk. Iets specifieker ?

  Bvd
 • [b:ca97762ad1]Onderwerp: niet benaderbare drives in XP[/b:ca97762ad1]

  Wat is niet duidelijk? :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.